В Україні встановили особи росіян, які розстріляли автоколону на Житомирській трасі

В Україні встановили особи росіян, які розстріляли автоколону на Житомирській трасі

Фото, відео
Укрінформ
Правоохоронці ідентифікували російських військових, які в березні на Житомирській трасі (М06) поблизу Києва облаштували бойову позицію та розстрілювали автомобілі з цивільними людьми.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Національної поліції.

"Під час повномасштабного вторгнення одними із перших на територію України з білорусі зайшли дві батальйонні тактичні групи зі складу 5-ї окремої танкової бригади рф. Окупанти рухалися в напрямку Києва. 3 березня вони вийшли на Житомирську трасу. Одна батальйонна тактична група зайняла позицію у селі Березівка, друга - на заправці, біля села Мила', - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, саме друга батальйонно-тактична група вчинила найбільше розстрілів та вбивств на Житомирській трасі. російські танки розмістилися за заправкою, біля неї та навпроти неї, а відтак перекрили рух в обох напрямках.

У ході досудового слідства встановлено, що російські військові – з 4 по 25 березня – розстріляли 10 транспортних засобів. У результаті 13 людей загинули, шестеро - отримали поранення.

Читайте також: На Львівщині затримали агента рф, який коригував обстріли стратегічних підприємств

«І це ми говоримо лише про тих людей, які рухалися на автомобілях. Ми вже маємо також докази вбивства мирного населення у прилеглих населених пунктах, а також тих, хто намагався пройти пішки повз їхні бойові позиції»,- повідомляють у Нацполіції.

Зазначається, що наразі слідчі Головного управління Національної поліції в АР Крим та м. Севастополь, співробітники Департаменту захисту інтересів суспільства і держави за підтримки оперативних служб Нацполіції та процесуального керівництва Офісу генерального прокурора встановили більшу частину особового складу 5-ї окремої танкової бригади 36 загальновійськової армії східного військового округу збройних сил рф.

Також оголошено про підозру командиру батальйону 5ОТБр, який керував розстрілом автоколони цивільних людей на житомирській трасі.

Читайте також: Повідомили про підозру кримській підприємиці, яка постачала техніку для незаконного КПП у Джанкої

«Крім того, зібрані докази причетності до розстрілів інших військовослужбовців російської федерації. Оперативники та слідчі ідентифікували та створили базу фотографій 400 окупантів, які брали активну участь у бойових діях та вчиняли воєнні злочини на Київщині», - додають у поліції.

Як повідомлялося, правоохоронці повідомили про підозру командиру батальйону танкової бригади збройних сил російської федерації, який наказав розстріляти автомобілі з цивільними у Київській області.

Фото: Нацполіція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-