Командиру танкової бригади рф оголосили підозру - наказав розстріляти цивільні авто на Київщині

Командиру танкової бригади рф оголосили підозру - наказав розстріляти цивільні авто на Київщині

Укрінформ
Правоохоронці повідомили про підозру командиру батальйону танкової бригади збройних сил російської федерації, який наказав розстріляти автомобілі з цивільними у Київській області.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

«За процесуального керівництва Офісу генерального прокурора командиру батальйону 5-ї окремої гвардійської танкової Тацинської Червонопрапорної, ордена Суворова бригади 36-ї загальновійськової армії Східного військового округу збройних сил рф повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України)», - ідеться в повідомленні.

За даними слідства, з 24 лютого по 31 березня 2022 року у період захоплення росіянами частини Київщини російський командир, перебуваючи з підлеглими військовослужбовцями на 27-му кілометрі автодороги Київ-Чоп біля с. Мила Бучанського району неподалік автозаправних станцій UPG та БРСМ, віддавав їм злочинні накази проти цивільного населення.

Читайте також: На Львівщині затримали агента рф, який коригував обстріли стратегічних підприємств

4 і 7 березня 2022 року, виконуючи такий наказ, підпорядковані командиру батальйону військовослужбовці рф, особи яких на цей час встановлюються, з автоматичної стрілецької зброї розстріляли чотири легкові автівки. У них перебували 12 цивільних, з них двоє малолітніх дітей, які намагались виїхати.

Троє людей загинули на місці, п’ятеро осіб, з яких одна дитина, дістали вогнепальні ушкодження різного ступеня тяжкості.

Як повідомляв Укрінформ, у січні правоохоронці повідомили про підозру командувачу дальньої авіації повітряно-космічних сил зс рф та екскомандувачу чф вмф рф за здійснення ракетних ударів по Україні.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-