росіяни намагаються замінити український персонал на ЗАЕС своїми працівниками

росіяни намагаються замінити український персонал на ЗАЕС своїми працівниками

Укрінформ
російські загарбники продовжують привозити свій персонал на Запорізьку АЕС, прагнучи замінити українців, які відмовляються з ними співпрацювати.

Як передає Укрінформ, про це уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив у Телеграмі.

"Проблеми на ЗАЕС досі існують! росіяни продовжують завозити свій персонал на захоплену Запорізьку атомну станцію. Таким чином вони хочуть замінити тих українців, які відмовляються працювати на окупантів", — зазначив він.

Читайте також: Обстріли відрізали ЗАЕС від резервної лінії електропередач - МАГАТЕ

Зокрема, на посаду заступника директора ЗАЕС із питань фізичного захисту та режиму, за інформацією омбудсмена, загарбники планують призначити посадовця департаменту спеціальної безпеки акціонерного товариства "Концерн "росенергоатом", що є дочірньою структурою "росатом", Дмітрія Міняєва.

Як зауважив Лубінець, що від початку захоплення АЕС росіяни змушують її працівників укладати договори з "росатомом", однак українці від цього відмовляються й більшість працівників, попри тиск та погрози, Україну не зрадили.

"Вкотре наголошую на тому, що проблема на ЗАЕС це не лише проблема України, а всього світу. Тож міжнародній спільноті варто зробити все, для того, аби росія вивела своїх військових та відвернула від світу ядерну небезпеку", – підкреслив омбудсмен.

Читайте також: МАГАТЕ: Консультації щодо зони безпеки навколо ЗАЕС триватимуть

Як повідомлялося, російські війська захопили Запорізьку АЕС 4 березня. Відтоді загарбники розміщують на майданчику станції військову техніку та боєприпаси, постійно обстрілюють як прилеглу територію, так і саму станцію, руйнуючи лінії електропередач і спричиняючи відключення зовнішнього живлення. У вчинених ним же обстрілах ворог звинувачує Збройні сили України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-