На кордоні між рф і окупованою Луганщиною досі працюють російські митники — ОВА

На кордоні між рф і окупованою Луганщиною досі працюють російські митники — ОВА

Укрінформ
На кордоні між тимчасово захопленою частиною Луганської області та російською федерацією залишаються працювати російські митники разом із фсб, попри нібито скасування митного режиму.

Як передає Укрінформ, про це Луганська обласна військова адміністрація повідомляє у Телеграмі.

"Жителі захоплених регіонів неодноразово звертали увагу про великі черги на кордоні з рф, попри те, що митний контроль скасували вже декілька місяців тому. Мовляв, закони у так званій "лнр" діють лише на користь рф, а не луганчан", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Литовські митники не пустили залізничну цистерну з білорусі зі знаком Z

Згідно з офіційною заявою митних органів рф, вони не здійснюють митного та інших видів контролю на кордонах територій "лнр", "днр", Запорізької та Херсонської областей, суміжних з територіями суб'єктів рф.

"Однак задля забезпечення безпеки – сприяють співробітникам прикордонного управління фсб рф у перевірці майна громадян та транспортних засобів. Крім того, митні органи не уповноважені на розгляд питань, пов'язаних із тривалістю проходження адміністративних кордонів між територіями. Митний контроль скасували, контроль фсб – залишився", - зауважили в ОВА.

Читайте також: Митники роз'яснили порядок ввезення генераторів фізособами

Також, згідно із прийнятим в російській федерації законодавством, примусовому виконанню у так званій "лнр" підлягатимуть ухвалені до 30 вересня 2022 року судові акти України, якщо і боржник, і стягувач проживають на території рф (або на захоплених територіях), або мешкає лише стягувач, а майно боржника там розташоване. Також примусовому виконанню підлягатимуть, зокрема судові акти України про стягнення аліментів.

В ОВА підкреслили, що росіянам важко утримувати позиції на Луганщині. Щодня їхні поранені військові поповнюють ліжковий фонд регіону. Так, станом на 29 грудня лікарня в Біловодську переповнена пораненими російськими військовослужбовцями.

Читайте також: Як Луганщина вилікувалась від любові до московії

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генерального штабу Збройних сил України, за минулу добу ЗСУ відбили атаки загарбників в районах Стельмахівки, Невського, Червонопопівки та Білогорівки на Луганщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-