У захопленому Маріуполі люди з ранку займають черги за гарячою їжею

У захопленому Маріуполі люди з ранку займають черги за гарячою їжею

Фото
Укрінформ
У тимчасово захопленому російськими військовими Маріуполі новорічні та різдвяні свята мешканці зустрічають у чергах за гарячою їжею та хлібом.

Як передає Укрінформу, про це у Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада та опублікувала відповідні фотографії з міста.

«Новорічні та різдвяні свята в окупованому Маріуполі зустрічають у чергах за гарячою їжею. Так виглядає життя в окупованому росіянами місті. Жителі з самого ранку очікують у черзі, щоб отримати просто гарячої каші та хліба. В українському Маріуполі люди готували святкові страви, а тепер виживають та радіють будь-якій допомозі. А у рідних домівках – просто замерзають. Ось що приніс «русский мир» до нашого мирного міста», - йдеться у дописі під світлинами.

Читайте також: Нобелівська лауреатка Матвійчук: Міжнародна система безпеки - в руїнах, як український Маріуполь

На фото – тепло одягнені люди різного віку стоять на вулиці у величезній черзі за кашею, яку роздають, набираючи з великого пластмасового бідона пластиковим кухлем і розливаючи у приготовлені поліетиленові пакети та різні ємності мешканцям міста.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто, зруйноване майже на 90% внаслідок ворожих обстрілів, залишається практично без електрики і газу, будинки стоять з дірявими дахами та розбитими вікнами.

Нині там перебуває понад 100 тис. жителів. Багатьом людям ніде жити, вони продовжують перебувати у підвалах пошкоджених будинків, деякі навіть живуть у наметах. А у вцілілих та пошкоджених будинках немає опалення.

Маріуполь загарбники перетворюють на військово-логістичний хаб російської армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-