Оголосили підозру колаборанту з Чорнобаївки, який агітував за псевдореферендум

Оголосили підозру колаборанту з Чорнобаївки, який агітував за псевдореферендум

Фото
Укрінформ
Правоохоронці повідомили про підозру мешканцю Чорнобаївки Херсонської області, який добровільно пішов на співпрацю з російськими загарбниками.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

За даними слідства, під час тимчасового захоплення Херсонщини підозрюваний добровільно обійняв посаду «директора комунального предприятия военно-гражданской администрации Чернобаевской сельской территориальной громады Херсонского района».

Він почав активно виконувати покладені на нього загарбниками завдання та всіляко допомагав ворогу орієнтуватися на місцевості. Також надавав росіянам інформацію про інфраструктуру та об’єкти з продовольством, забезпечував зберігання та роздачу «гуманітарної допомоги» місцевим жителям, при цьому виправдовував збройну агресію рф.

Колаборант розповсюджував агітаційні матеріали та закликав жителів брати участь у псевдореферендумі щодо виходу області зі складу України та приєднання до рф.

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури чоловіка затримали та повідомили про підозру у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу).

Читайте також: До суду передали справу ексмитника, який наказував розвішувати в Куп'янську прапори рф

Підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні СБУ затримала автоперевізника, який брав участь у транспортуванні з Криму до Херсона російських військ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-