Акція на підтримку військовополонених відбулась у Миколаєві

Акція на підтримку військовополонених відбулась у Миколаєві

Фото
Укрінформ
У Миколаєві відбулась акція на підтримку українських військових, які перебувають у російському полоні. Участь у заході взяли рідні та близькі бранців.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, близько 100 людей зібралися на Соборній площі, яку лише нещодавно відкрили для вільного пересування, адже Миколаїв є прифронтовим містом.

«Сьогоднішня наша акція спрямована на підтримку військовополонених та безвісти зниклих наших героїв. У Миколаєві ми проводимо її вперше, адже раніше безпекова ситуація цього не дозволяла. Сьогодні, в переддень Різдва, коли всі очікують на диво, ми зібралися, щоб разом загадати бажання повернути наших хлопців та дівчат додому, щоб кожна сім’я, зрештою, почула довгоочікуване: «Я повернувся, я живий». Ми також хочемо нагадати нашому суспільству та міжнародним організаціям, що треба докладати ще більше зусиль заради порятунку наших героїв», - сказала організатор Альона Катран.

На її думку, подібні акції також є своєрідною підтримкою родин військовополонених, які мають обмаль інформації про своїх рідних.

Учасниці акції Лілія та її мати Ганна з Новобузького району. Вони чекають із полону трьох найрідніших людей: батька, брата і чоловіка. У перші дні повномасштабної війни усі троє пішли до військкомату, хоч мали мирні професії. Служили в 79-ій десантно-штурмовій бригаді та 36-ій бригаді морської піхоти. Захищали Миколаїв і Маріуполь. Офіційної інформації про чоловіків немає, але рідні самі розшукали їх на російських пабліках. Проте підтвердження з російської сторони немає, тому чоловіки не мають статусу військовополонених.

У Миколаєві відбулась акція на підтримку військовополонених / Фото: Алла Мірошниченко. Укрінформ

«Ми вже оббили десятки порогів, поки що ніхто допомогти нам не може, але ми не втрачаємо надії і віримо, що наші рідні повернуться додому», - каже Лілія.

Учасники акції пройшли до Каштанового скверу, де сьогодні стоїть імпровізована «ялинка незламних». Вони повісили на неї іграшки з побажаннями швидкого повернення додому своїх чоловіків, синів, братів. Крім того, жінки звернулися до тих, хто займається обміном полонених, з проханням не зупинятися і зробити все можливе, щоб повернути кожного бранця і бранку додому.

Наприкінці акції найменша миколаївська волонтерка, п’ятирічна Вероніка, роздала присутнім власноруч зроблених символічних янголят - як символ надії, що герої обов’язково повернуться додому і обіймуть своїх рідних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-