Херсонська облрада позбавила депутатів-колаборантів права участі у засіданнях

Херсонська облрада позбавила депутатів-колаборантів права участі у засіданнях

Укрінформ
На першому після деокупації Херсона засіданні облради ухвалили рішення про позбавлення депутатів-колаборантів права слова та участі у засіданнях ради.

Про це у Фейсбуці повідомив голова Херсонської облради Олександр Самойленко, передає Укрінформ.

«Сьогодні (23 грудня - ред.) відбулося перше засідання сесії обласної ради після деокупації правобережжя Херсонщини. Загалом з депутатами прийняли 12 з 13 питань порядку денного», - написав він.

Зокрема, за словами Самойленка, ухвалено позбавити права слова та участі у засіданнях облради депутатів Едуарда Репілевського та Віталія Булюка.

Читайте також: Херсонська облрада засудила діяльність московської церкви в Україні

Також депутати затвердили розпорядження про дострокове припинення повноважень першого заступника голови Херсонської обласної ради Єгора Устинова.

Як повідомлялося, депутат Херсонської облради від ОПЗЖ Едуард Репілевський заявив, що налагодив канали збуту сільгосппродукції до окупованого Криму і перереєстровує свої компанії у Красноперекопську. Репілевський - колишній правоохоронець, власник кількох аграрних підприємств у Херсонській області, зокрема «Агробізнесу». Обласна прокуратура повідомила йому про підозру в колабораційній діяльності.

Читайте також: Розстріл за відмову голосувати: на Херсонщині затримали колаборантів, які погрожували місцевим

Віталій Булюк став «заступниками голови» призначеної загарбниками «військово-цивільної адміністрації» Херсонської області. Йому було оголошено підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК). У грудні автомобіль Булюка підірвали в тимчасово захопленому росіянами Скадовську.

Фото: Херсонська облрада, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-