Замість муралу «Мілана» в Маріуполі намалювали російський триколор

Замість муралу «Мілана» в Маріуполі намалювали російський триколор

Фото
Укрінформ
У Маріуполі на місці знищеного стінопису «Мілана», де була зображена дівчинка, постраждала від обстрілів мікрорайону «Східний» у 2015 році, загарбники намалювали російський прапор.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко.

«Ще один «подарунок» від росіян - знищений мурал «Мілана». Той, що обіцяли відновити. Одразу казав - не буде такого, тому що це проти російського наративу «визволителів». Хто з нас сказав правду, ми або росіяни, можете побачити самі», - написав він під фото.

Радник мера додав, що єдиними згадками про український Маріуполь залишились написи «Я люблю Маріуполь» і «Маріуполь» на площі Свободи та Грецької площі, вмонтовані в покриття - решту знищено.

Як повідомлялося, у міськраді Маріуполя заявили, що загарбники, руйнуючи мурал «Мілана», намагаються стерти з пам‘яті людей трагедію в мікрорайоні «Східний». Дівчинці Мілані було шість років, коли у 2015-му підконтрольні рф незаконні збройні формування обстріляли цей мікрорайон, де вона мешкала разом з мамою. Мама Мілани загинула, а дівчинці медики мусили ампутувати ногу. Вона пережила кілька операцій і заново вчилася ходити.

Читайте також: У Маріуполі загарбники знищили мурал «Мілана»

Агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване ворожими обстрілами. Знищені підприємства, комунальна інфраструктура, школи, дитсадки, лікарні.

Загарбники продовжують бездумно зносити пошкоджені ними будинки, аби сховати сліди своїх злочинів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-