У Маріуполі загарбники знищили мурал «Мілана»

У Маріуполі загарбники знищили мурал «Мілана»

Відео
Укрінформ
У тимчасово захопленому російськими військовими Маріуполі загарбники повністю знищили мурал «Мілана», де зображена дівчинка, яка постраждала від обстрілів мікрорайона «Східний» в 2015 році.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада та оприлюднила відповідну фотографію цього будинку вже без мурала.

Під фото йдеться: «На цьому місці у Маріуполі був відомий мурал «Мілана». роійські окупанти повністю знищили його. Він був символом трагедії війни та надії на мир й відновлення».

У міськраді підкреслили, що таким чином, росіяни намагаються знищити з пам‘яті маріупольців трагедію на «Східному» у 2015 році, коли проросійські бойовики обстріляли мирний квартал.

Мілані було шість років, коли підконтрольні рф незаконні збройні формування у 2015 році почали обстрілювати мікрорайон «Східний», в якому дівчинка проживала разом з мамою. У результаті цього злочину мама загинула, а дівчинці медики змушені були ампутувати ногу. Мілана пережила кілька операцій і заново вчилася ходити.

«Але як би не хотіли окупанти знищити цю нашу спільну біль, в них нічого не вийде. Можна знищити мурал, але не пам‘ять про ті страшні дні. Ми повернемося і все відновимо», - запевнили у міській раді.

Читайте також: У Маріуполі росіяни хочуть знищити мурал «Мілана», щоб стерти память про власні злочини 2015 року

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване ворожими обстрілами. Знищені та зруйновані підприємства, міська комунальна інфраструктура, школи, дитсадки, лікарні, житлові будинки.

Загарбники також наразі продовжують бездумно зносити пошкоджені ними будинки, щоб сховати сліди своїх злочинів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-