У Маріуполі росіяни хочуть знищити мурал «Мілана», щоб стерти пам‘ять про власні злочини 2015 року

У Маріуполі росіяни хочуть знищити мурал «Мілана», щоб стерти пам‘ять про власні злочини 2015 року

Укрінформ
У захопленому російськими військовими Маріуполі загарбники мають намір знищити мурал «Мілана», де зображена дівчинка, яка постраждала від обстрілів мікрорайона «Східний» в 2015 році.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада та оприлюднила відповідну фотографію цього будинку з муралом.

«Окупанти збираються знищити мурал «Мілана» у Маріуполі. На ньому зображена дівчинка, яка постраждала від обстрілів проросійськими бандформуваннями «Східного». Офіційним приводом окупанти назвали «відновлення теплового контуру». Насправді – намагання знищити пам‘ять про власні злочини та обстріл нашого міста ще у 2015 році. Адже мурал став символом трагедії війни та надії на мир й відновлення», - йдеться у повідомленні.

У міськраді нагадали, що Мілані було шість років, коли підконтрольні рф незаконні збройні формування у 2015 році почали обстрілювати мікрорайон «Східний», в якому дівчинка проживала разом з мамою. У результаті цього злочину мама загинула, а дівчинці медики змушені були ампутувати ногу. Мілана пережила кілька операцій і заново вчилася ходити.

Читайте також: Ткаченко прокоментував демонтаж загарбниками у Маріуполі пам'ятника жертвам Голодомору

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване ворожими обстрілами. Знищені та зруйновані підприємства, міська комунальна інфраструктура, школи, дитсадки, лікарні, житлові будинки.

Загарбники також наразі продовжують бездумно зносити пошкоджені ними будинки, щоб сховати сліди своїх злочинів.

Фото: Маріупольська міська рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-