За останні тижні до Миколаєва повернулися понад 50 тисяч мешканців – ОП

За останні тижні до Миколаєва повернулися понад 50 тисяч мешканців – ОП

Укрінформ
Звільнені українськими силами оборони населені пункти Миколаївської області поступово відновлюються, поставляється гуманітарна допомога, почали роботу банки, аптеки, магазини.

Про це розповів заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко за результатами робочої поїздки на Миколаївщину, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу ОП.

«Кожній деокупованій громаді спочатку надається гуманітарна допомога – це відбувається протягом 1–2 місяців. Допомагають і обласні військові адміністрації, виділяє кошти й Кабінет Міністрів, а волонтери та міжнародні організації надають гуманітарну допомогу у вигляді їжі, теплого одягу й навіть будівельних матеріалів», – зазначив він.

Читайте також: Над Миколаївщиною вночі сили ППО збили ракету Х-59

Також, за словами заступника очільника ОП, дуже важливо, щоб на деокупованих територіях якнайшвидше почали виплачувати людям пенсії, запрацювали банки, аптеки, магазини.

«Це також психологічно важливо для людей, коли вони можуть купити те, що їм необхідне. Тому ми просимо якнайшвидше відкривати магазини, пекарні тощо», - підкреслив Тимошенко.

Він також поінформував, що за останні тижні в місто Миколаїв повернулися понад 50 тисяч жителів.

«Це означає, що до Миколаєва повертається життя. Зрозуміло, що лінія фронту посунулася, тому й люди їдуть додому навіть у зимовий сезон», – зауважив заступник керівника Офісу глави держави.

Читайте також: Загарбники вночі вдарили ракетами по Очаківській громаді Миколаївщини

Як повідомлялося, на початку листопада українські сили оборони звільнили населені пункти Миколаївщини, захоплені росіянами на початку повномасштабного вторгнення. Наразі під контролем загарбників в області лише Кінбурнська коса.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-