З Новосибірська прибули 15 чиновників для формування «влади» у захопленому Біловодську на Луганщині

З Новосибірська прибули 15 чиновників для формування «влади» у захопленому Біловодську на Луганщині

Укрінформ
російські загарбники для формування складу "влади" у тимчасово захопленому Біловодську Луганської області привезли 15 чиновників із Новосибірська.

Як передає Укрінформ, про це Луганська обласна військова адміністрація повідомляє у Телеграмі.

"Для формування складу окупаційної влади в Біловодську росіяни завезли 15 чиновників з Новосибірська. Ці особи мають замінити колаборантів, які "не виправдали довіри", та імітуватимуть "народну владу" громади, налагоджуватимуть репресивну машину в населеному пункті", - підкреслили в ОВА.

На тимчасово захопленій частині Луганщини зростає соціальна напруженість, "знов спостерігається дефіцит пального. Востаннє це сталося під час результативних наступальних дій ЗСУ на Харківщині. І от тепер", зауважили в ОВА.

Як зазначили в обладміністрації, найнадійнішим варіантом є нелегальне придбання бензину у бюджетних організацій або силових структур, які мають достатній запас пального, "втім, далеко не в кожного є такі зв’язки та зайві кошти".

Читайте також: На Луганщині військові рф масово встановлюють блокпости, щоб ловити дезертирів

Як нагадали в ОВА, ворог продовжує використовувати мережу цивільних закладів охорони здоров’я на Луганщині для лікування поранених російських військових і найманців приватних військових компаній.

Так, Луганська міська багатопрофільна лікарня теж облаштована під військовий госпіталь, який вже перевантажений пораненими загарбниками.

Читайте також: На Луганщині загарбники вирізають шахтне обладнання і радять гірникам шукати нову роботу

"Не набагато краща ситуація в росіян і в Первомайську. Там "вагнерівці", як справжні чоловіки, лікуються та мешкають у пологовому відділенні", - додали в ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, на Луганщині російські загарбники замінували великі мости, траси та всі лісосмуги, що значно ускладнює просування вперед Збройних сил України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-