На Луганщині військові рф масово встановлюють блокпости, щоб ловити дезертирів

На Луганщині військові рф масово встановлюють блокпости, щоб ловити дезертирів

Укрінформ
На Луганщині російські загарбники масово встановлюють блокпости, аби ловити своїх дезертирів, які втікають з передової.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» розповів начальник Луганської ОВА Сергій Гайдай.

«Всередині між підрозділами кадирівців чи «лнр», «днр» чи свіжо мобілізованих немає загального порозуміння і злагодженої роботи. Але це все одно не працює на повний деструктив, бо вони бояться і розуміють, що позаду стоять заградзагони, втікати назад вони не можуть. Зараз по всій Луганській області росіяни поставили величезну кількість блокпостів. Більшість із них спрямована не на безпеку, а на те, щоб ловити дезертирів, які втікають з передової», - зазначив Гайдай.

За його словами, місцеві жителі не хочуть воювати і намагаються будь-якими способами втікати від мобілізації. Наразі не всі мають фінансову можливість дати хабар та виїхати в бік росії. Деякі люди по пів року ховаються на горищах і в підвалах, аби не йти на війну. Чоловіків на тимчасово окупованих територіях залишилося небагато.

Читайте також: Загарбники забороняють українцям виїжджати з тимчасово окупованих територій – мер Мелітополя

Гайдай додав, що наразі на напрямку Сватово-Кремінна перевагу зберігають ЗСУ, а в обороні там перебувають російські війська. У напрямку Білогорівки відбуваються постійні обстріли населеного пункту, проте ворог не може просунутися попри всі спроби.

Як повідомляв Укрінформ, росіяни не дотримуються своїх обіцянок відновити підприємства окупованої Луганщини, а навпаки - грабують їх та розбирають на метал.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-