Загарбники забороняють українцям виїжджати з тимчасово окупованих територій – мер Мелітополя

Загарбники забороняють українцям виїжджати з тимчасово окупованих територій – мер Мелітополя

Укрінформ
Із захоплених територій чотирьох областей за тиждень окупанти випустили до Запоріжжя лише 174 людини. 

Про це написав у Телеграмі міський голова Мелітополя Іван Федоров.

"рашисти розпочали новий виток терору - тримають жителів, які хочуть виїхати з окупації, на вимушених «новорічних канікулах». За тиждень із захоплених територій чотирьох областей - Запорізької, Херсонської, Донецької та Луганської - до Запоріжжя окупанти випустили всього 174 людини. А починаючи з 15-го грудня і вже впродовж трьох днів не випускають з окупації жодної людини", - написав мер.

Читайте також: У Мелітополі облити червоною фарбою пам’ятник Леніну

За його інформацією, посилилась фільтрація і на альтернативних шляхах евакуації. Раніше можна було виїхати з окупації через Донецьку область або Крим у бік Грузії чи Естонії та Латвії. Проте наразі почастішали випадки, коли на кордоні росії та європейських країн росіяни розвертають авто українців назад.

Федоров назвав цю ситуацію черговим прикладом терору окупантів у дії: вони настільки бояться наступу ЗСУ, що тримають усіх цивільних у заручниках як «живий щит».

Читайте також: На Запоріжжі росіяни закрили в’їзд через блокпост «Василівка»

Як раніше повідомлялося, за інформацією Федорова, на тимчасово загарбаних територіях росіяни перетворили медичні заклади на військові госпіталі - 90% лікарень надають допомогу виключно пораненим окупантам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-