З Херсонщини евакуювали ще 686 осіб, триває відновлення подачі води, електрики та газу - ОП

З Херсонщини евакуювали ще 686 осіб, триває відновлення подачі води, електрики та газу - ОП

Укрінформ
Упродовж останніх чотирьох днів із Херсонської області евакуювали 686 осіб, серед яких 54 дитини з будинку-інтернату.

Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко на брифінгу, передає Укрінформ.

"Херсон та область залишаються під постійним обстрілом російських терористів. За останні чотири дні звідти евакуйовано 686 осіб. Потягом до Хмельницького відправилася – 331 особа. Автобусами та машинами евакуйовано 301 особу. Також евакуйовано 54 дитини з будинку-інтернату", - зазначив Тимошенко.

Відео: Офіс Президента, Телеграм

Тимошенко також поінформував, що під обстрілами енергетики працюють для відновлення живлення в містах та селищах області. За його словами, триває усунення обривів ліній електропередач, заміна опор, ремонт підстанцій та інші ремонтні роботи.

Читайте також: У 15 областях облаштовані понад 1,3 мільйона місць для переселенців

Наразі, зазначив заступник очільника ОП, з теплом - 77% житлових будинків, газопостачанням забезпечено 141тис. 825 споживачів, а це 91% споживачів області, відновлено водопостачання для 97% споживачів.

Також він нагадав, що від інших областей України продовжує надходити гуманітарна допомога для мешканців Херсонської області, а саме: Дніпропетровська обласна військова адміністрація передала продуктові набори, Черкаська область направила будівельні матеріали та продукти, Миколаївська ОВА направила продуктову допомогу, а Рівненщина допомогла із додатковим теплом – електрогенераторами та металевими печами.

Читайте також: Ізраїль передасть Херсонщині 17 генераторів

Крім того, додав Тимошенко, в підтримці місцевих мешканців бере участь низка благодійних організацій, релігійних установ, бізнес, громадські та міжнародні організації.

Фото: Херсонська міськрада, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-