На Одещині затримали жінку, яка збирала кошти для військових рф

На Одещині затримали жінку, яка збирала кошти для військових рф

Фото
Укрінформ
Контррозвідка Служби безпеки України затримала жительку Одеської області, яка організувала збір коштів для російських військ в Україні.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

Зловмисниця організувала збір грошей на потреби російських угруповань, які воюють проти Сил оборони на південному та східному фронтах.

Серед цих ворожих підрозділів – російські батальйонно-тактичні групи, що перебувають у захоплених районах Херсонської області та в Маріуполі.

Для збору коштів жінка розміщувала відповідні пости у соцмережах, у тому числі заборонених в Україні. У цих повідомленнях вона закликала підтримати загарбників і допомогти їм з матеріально-технічним забезпеченням.

Для цього вона пропонувала перерахувати гроші на банківську картку свого родича, що перебуває в місцях тимчасової дислокації військових угруповань рф.

Співробітники СБУ затримали зловмисницю у ході контрдиверсійних заходів.

За даними слідства, фігуранткою є жителька Одещини, яка підтримувала збройну агресію проти України. Свої прокремлівські погляди вона активно поширювала через російські соцмережі, а також під час спілкування з оточуючими.

Встановлено, що її родичі вже з 2016 року перебувають у складі терористичної організації "днр" і беруть активну участь у бойових діях проти українських військ.

Читайте також: На Харківщині оголосили підозру «директору» школи, який впроваджував програму рф

На початку повномасштабного вторгнення росії бойовики увійшли до складу окупаційних угруповань Південного військового округу рф.

Саме через них вона намагалась налагодити безперебійний канал фінансування росіян.

Слідчі СБУ повідомили затриманій про підозру за ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України.

Суд обрав їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності винних осіб.

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України оголосила підозру "министру здравоохранения" та "министру доходов и сборов" терористичного угруповання "днр", які організовували депортацію українських дітей до росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-