Цвинтар для чотирьох мільйонів птахів: Прокурори в Чорнобаївці фіксують черговий екоцид рф

Цвинтар для чотирьох мільйонів птахів: Прокурори в Чорнобаївці фіксують черговий екоцид рф

Укрінформ
На Херсонщині прокуратура розслідує кримінальне провадження за фактом масового знищення чотирьох мільйонів курей у Чорнобаївці через збройну агресію рф.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Прокурори Херсонської обласної прокуратури здійснюють процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом масового знищення об’єктів тваринного світу, що може спричинити екологічну катастрофу (ст. 441 КК України – екоцид)", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Окупанти обстріляли Чорнобаївку, поранень зазнала дитина

За даними слідства, у березні 2022 року внаслідок збройної агресії рф проти України та масового обстрілу ворожими військами смт Чорнобаївка без електропостачання залишилася одна з найбільших та найсучасніших місцевих птахофабрик.

Через окупацію ворожими військами територій Херсонщини підприємство не мало можливості годувати птахів та підтримувати санітарний режим, у результаті чого загинула більшість курей. До початку повномасштабного вторгнення підприємство налічувало понад 4 мільйони птахів.

Читайте також: Через пташиний грип у Нідерландах знищили 300 тисяч курей

Ураховуючи, що внаслідок дій представників країни агресора могло відбутися бактеріальне зараження значної території, правоохоронці провели на підприємстві слідчі дії. Виявлено місце захоронення загиблої птиці - котлован глибиною близько 3 м площею 1880 м². Крім цього, виявлено, що частина загиблої птиці перебуває у пташниках.

Під час огляду відібрано необхідні зразки для з’ясування впливу вказаної події на навколишнє природнє середовище. Наразі прокуратурою ініційовано проведення необхідних досліджень. Досудове розслідування триває.

Читайте також: Росіяни завдали збитків українському довкіллю на майже трильйон гривень – Стрілець

Як повідомлялося, 11 листопада ЗСУ звільнили місто Херсон від окупації рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-