Росіяни завдали збитків українському довкіллю на майже трильйон гривень – Стрілець

Росіяни завдали збитків українському довкіллю на майже трильйон гривень – Стрілець

Укрінформ
Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів за пів року повномасштабної війни рф проти України зафіксувало понад 2 тисячі фактів заподіяння шкоди довкіллю. Сума збитків становить близько 962 млрд гривень.

Про це розповів очільник міністерства Руслан Стрілець під час брифінгу «Шість місяців війни - як це вплинуло на довкілля» в Медіацентрі Україна –Укрінформ.

«За пів року повномасштабної війни ми зафіксували понад дві тисячі випадків знищення живої природи та руйнування наших екосистем. Ми вже передали 304 матеріали правоохоронним органам, які проводять слідчі дії. Загальна сума збитків, які завдала російська федерація, складає понад 962 млрд гривень. Тобто практично 1 трлн грн», - зазначив він.

Читайте також: ФАО допоможе Україні у повоєнному відновленні довкілля

Міністр уточнив, що наразі фахівці працюють над підрахунком збитків за новими методиками з обрахування шкоди атмосферному повітрю, земельним та водним ресурсам, які дозволяють суттєво скоригувати розрахунок. Зокрема, шкода від забруднення повітря сягає майже 823 млрд, а ґрунтам та землям – перевищує понад 138 млрд.

«Спілкуючись із європейськими колегами, завжди наголошую: війна в Україні матиме наслідки не лише для нашої країни, але й всього європейського континенту. Природа не має кордонів. І сьогодні, забруднюючи повітря, водні ресурси, ґрунти в Україні росіяни за ланцюжком завдають колосальних збитків усьому світові», - додав Стрілець.

Як повідомлялось, Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) готова допомогти Україні у проєктах з повоєнного відновлення довкілля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-