Громада Сумщини співпрацюватиме з італійським муніципалітетом – U-LEAD

Громада Сумщини співпрацюватиме з італійським муніципалітетом – U-LEAD

Укрінформ
Роменська громада Сумської області започатковує партнерство з італійським муніципалітетом міста Монреалє.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Програми «U-LEAD з Європою».

Як зазначається в повідомленні, нещодавно відбулася перша онлайн-зустріч голів і команд Роменської громади та Монреалє за підтримки Програми «U-LEAD з Європою». Під час зустрічі майбутні партнери обговорили кроки для подальшого налагодження тісного співробітництва.

Роменський міський голова Олег Стогній поінформував, що йдеться про співпрацю у сферах розвитку сільського господарства, переробної промисловості, муніципальних послуг, культури, освіти, охорони здоров’я, житлово-комунального господарства, поводження з відходами та охорону навколишнього середовища, а також обмін досвідом та найкращими практиками у сфері молодіжного руху. Планується участь у спільних проєктах, грантових програмах Євросоюзу для міст-партнерів.

Читайте також: U-LEAD допомогла громаді на Вінниччині у бюджетному процесі на 2023 рік

«Ми планували пошук партнерських громад з метою розвитку нашої території, обміну досвідом у різних сферах життєдіяльності. Дуже дякуємо Програмі U-LEAD за таку можливість – налагодити міжнародне партнерство, а колегам з італійського муніципалітету – за цю можливість співпрацювати», - сказав він.

Мер муніципалітету Монреалє Альберто Арчідьяконо під час зустрічі запропонував вже найближчим часом надати Роменській громаді допомогу для внутрішньо переміщених осіб та запевнив у зацікавленості стати надійним партнером для громади з Сумщини.

Як додав Стогній, допомога для ВПО стане першим кроком співпраці. Голова громади висловив подяку за таку важливу підтримку для України з боку європейських муніципалітетів під час війни. У рамках цієї допомоги розглядається можливість отримати засоби безперебійного живлення електроенергії, зв’язку, теплі ковдри, продукти довготривалого зберігання тощо.

Керівниця Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Сумській області Марина Лобова зазначила, що міжнародне партнерство є дієвим механізмом для розвитку громад. Поряд з тим такий успіх матиме місце лише за умови проактивної позиції обох сторін на постійній основі, додала вона.

Найближчим часом партнери планують підписати меморандум про співпрацю.

Читайте також: Жінки-лідери громад роблять важливий внесок у перемогу - U-LEAD

Як повідомлялося, U-LEAD продовжує свою діяльність із консультаційної підтримки громад через різноманітні канали комунікації і під час війни. Програма також посилила свою активність у частині налагодження міжнародних партнерств між українськими громадами та муніципалітетами країн ЄС в рамках ініціативи "Мости довіри", що полегшує пряме надання гуманітарної допомоги та розширює перспективу подальших взаємовигідних проєктів. Окрім того, упродовж квітня-червня 2022 року програма надала 333-м громадам пакети екстреної допомоги, наповнення яких залежало від потреб на місцях. Таким чином, громади, що зазнали руйнувань, отримували інструменти для розчищення території і відновлювальних робіт, а також освітлювальні прилади. Громади, що прийняли велику кількість переселенців, отримали намети, ліжка, спальні мішки та інші засоби для внутрішньо переміщених осіб.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку "U-LEAD з Європою" спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян та розширює можливості громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-