У Львові презентували унікальний госпіталь-автобус для ЗСУ

У Львові презентували унікальний госпіталь-автобус для ЗСУ

Фото
Укрінформ
У Львові презентували мобільний госпіталь, аналогів якому немає у світі.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Лікарня на колесах створена німецькими інженерами та лікарями за участю львівської громадської організації «Інноваційний фонд».

«Такі госпіталі вкрай необхідні і будуть допомагати бійцям на лінії фронту, щоб надати екстрену медичну допомогу та стабілізувати пацієнта», - сказав під час презентації начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Читайте також: Моравецький подякував команді лікарів, які оперують українців у Польщі

Ініціатори зазначають, що це «новий крок у військовій медицині», адже стабілізація поранених вже на первинних етапах евакуації змінює фундаментально процент виживання та інвалідності.

Один такий мобільний госпіталь може одночасно надавати допомогу до 10 пораненим і стабілізувати в середньому 83 людини на добу. Модифіковані варіанти мобільних медичних центрів можуть бути використані під час кризових ситуацій при стихійних лихах та для надання медичної допомоги в деокупованих областях, де російська федерація знищила всю медичну інфраструктуру.

«Досі війна не передбачала схожих варіантів надання медичної допомоги. Справа в тому, що ніхто не думав, що ворог буде бити касетними снарядами, фосфорними бомбами по цивільній, медичній інфраструктурі. Німецькі фахівці вивчили досвід НАТО, проаналізували, що в світі існує для надання мобільної медичної допомоги, і побачили, що реально такого ніде нема. І вони запропонували зробити таку лікарню на колесах для ЗСУ», - зазначив представник ГО «Інноваційний фонд» Ярослав Кашуба.

У Львові презентували унікальний госпіталь-автобус для ЗСУ / Фото: Альона Николаєвич. Укрінформ

Мобільний госпіталь побудований на базі автобуса Mercedes-Benz, Q 530 і вміщує 2 операційних столи, 5 ліжок інтенсивної терапії, місце стоматолога і 3 місця для персоналу. Госпіталь на колесах може працювати від бортового акумулятора, перетворюючи 24 вольта в 220, або від зовнішнього живлення, маючи на борту власний електрогенератор; крім того, усі апарати мають власні акумулятори на 6 годин роботи. Госпіталь оснащений найновітнішою системою телекінематики від німецької залізниці з інтернатним доступом на 100 чоловік одночасно, що дає можливість в будь-який час отримати консультацію спеціаліста в дистанційному режимі. Має стабільне шасі і кліматизацію для роботи від -40 до +55 градусів та можливість розгорнути додаткові площі прийому, прибудувавши намети.

Читайте також: Нідерланди, Естонія та Норвегія передають Україні польовий госпіталь

Серед обладнання - монітори життєдіяльності, перфузори для анестезії; 2 апарата штучного дихання, стаціонарний дефібрилятор, переносне УЗД, 12-канальний ЕКГ, потужний каутер для зупинки кровотеч та інше.

Вже сьогодні мобільний госпіталь вирушить до Києва, де його передадуть медичній бригаді однієї з частин, яка знаходиться у зоні бойових дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-