Поліція за добу порушила 38 справ щодо воєнних злочинів росіян на Херсонщині

Поліція за добу порушила 38 справ щодо воєнних злочинів росіян на Херсонщині

Укрінформ
Правоохоронці за минулу добу відкрила 38 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів, скоєних російськими військовими у Херсонській області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна поліція.

Так, за даними поліції, 29 листопада російські війська обстріляли з важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню «Град» Бериславський і Херсонський райони, а також Херсон і його передмістя.

У Херсоні під обстріл потрапила обласна клінічна лікарня. Ворожим вогнем пошкоджені вікна та двері, постраждалих немає. Житлові квартали перебували під атакою ворога протягом усієї доби, там пошкоджені багатоповерхові і приватні будинки.

Читайте також: Костін на зустрічі G7 у Берліні: воєнні злочини росії розслідують вже 18 держав

Із реактивної артилерії загарбники били по селах Білозерської громади.

У Бериславському районі поліція з’ясовує обставини загибелі 59-річного чоловіка, який підірвався в автомобілі.

Здійснюється розслідування за фактом розстрілу російськими військовими у лісосмузі біля міста Нова Каховка раніше викрадених священнослужителя та його сина.

Також встановлюється місцезнаходження 48-річного жителя Скадовського району, викраденого російськими військовими в липні. Зі слів матері чоловіка, спочатку її сина помістили до психіатричної лікарні, а в подальшому вивезли в невідомому напрямку.

Читайте також: В Україні ідентифікували понад 166 тисяч росіян, які брали участь у війні

Встановлено також, що з тимчасово захопленого населеного пункту в Голопристанській громаді загарбники викрали й вивезли в невідомому напрямку двох братів. Місце перебування чоловіків невідоме.

З тимчасово захопленого селища Брилівка Херсонського району надійшло повідомлення, що в будинок місцевого жителя заселилися близько десятьох російських військових і користуються майном власників. Аналогічні повідомлення надходять від жителів селища Горностаївка.

У Скадовську загарбники самовільно заселилися до готелю та користуються майном, частину якого вивозять у невідомому напрямку.

За фактами порушення російськими військовими законів та звичаїв війни правоохоронці відкрили кримінальні провадження.

Читайте також: Щоб покарати путіна та його оточення, треба показати системність злочинів - Офіс генпрокурора

Як повідомляв Укрінформ, за даними голови обласної військової адміністрації Ярослава Янушквича, 29 листопада в Херсонській області російські війська поранили чотирьох мирних жителів.

Фото: npu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-