Французьке місто Лібурн та Кагарлик на Київщині стали партнерами за підтримки U-LEAD

Французьке місто Лібурн та Кагарлик на Київщині стали партнерами за підтримки U-LEAD

Укрінформ
Французьке місто Лібурн та місто Кагарлик на Київщині стали партнерами завдяки ініціативі «Мости довіри» від Програми «U-LEAD з Європою».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє портал "Децентралізація".

Зазначають, що мер Лібурна Філіп Буіссон розповів про укладене партнерство з містом Кагарлик в Україні в рамках ініціативи «Мости довіри» від U-LEAD. Лібурн простягнув руку допомоги Кагарлику на Київщині, що приймає тисячі біженців зі столиці.

«Ця ініціатива спрямована на налагодження співпраці між українськими та європейськими муніципалітетами. Важливо запитати себе, як продовжувати допомагати громадам, які є опорою національного опору», - зазначив Буіссон.

Темами першої зустрічі між Лібурном та Кагарликом стали місцева демократія та економічний розвиток. Також, за словами мера Лібурна, на зустрічі обговорили і актуальні потреби населення перед важкою зимою.

«Кагарлицькій громаді потрібні ліки та генератори. Ідея в тому, щоб найближчими тижнями бути готовими доставити все необхідне нашим парнерам», - уточнив Буіссон.

Як повідомлялося, U-LEAD продовжує свою діяльність із консультаційної підтримки громад через різноманітні канали комунікації і під час війни. Програма також посилила свою активність у частині налагодження міжнародних партнерств між українськими громадами та муніципалітетами країн ЄС в рамках ініціативи "Мости довіри", що полегшує пряме надання гуманітарної допомоги та розширює перспективу подальших взаємовигідних проєктів.

Читайте також: Ірпінь та Герніка стали містами-побратимами — іспанці допоможуть з відбудовою

Окрім того, упродовж квітня-червня 2022 року програма надала 333 громадам пакети екстреної допомоги, наповнення яких залежало від потреб на місцях. Таким чином, громади, що зазнали руйнувань, отримували інструменти для розчищення території і відновлювальних робіт, а також освітлювальні прилади. Громади, що прийняли велику кількість переселенців, отримали намети, ліжка, спальні мішки та інші засоби для внутрішньо переміщених осіб.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку "U-LEAD з Європою" спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян та розширює можливості громад.

Фото: decentralization.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-