На Луганщині росіяни у селах навколо Довжанська мобілізували майже всіх чоловіків

На Луганщині росіяни у селах навколо Довжанська мобілізували майже всіх чоловіків

Укрінформ
російські загарбники у селах навколо Довжанська Луганської області мобілізували практично всіх чоловіків.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє Луганська обласна військова адміністрація.

Як ідеться у повідомленні, "нижчі тарифи на комунальні послуги – це був один із козирів окупаційної влади при захопленні міст, на що розраховували, переважно, літні люди, які вирішили залишитися".

"Однак і цей подарунок виявився тимчасовим. До кінця місяця мають затвердити підвищення вартості на 10% практично всіх послуг", - зауважили в ОВА.

Читайте також: Гайдай показав вщент зруйноване загарбниками село на Луганщині

За даними обладміністрації, на Луганщині зникають платоспроможні чоловіки: "Так, у 10 селах і селищах навколо Довжанська мобілізували майже усіх, кому до 60 років. Зокрема у селищі Хмельницький мобілізованих забрали та вивезли за одну добу. Тих, хто намагався сховатися у родичів чи друзів, знайшли за допомоги представників сільських та селищних рад".

Тим часом, "на Старобільщині росіяни заселяються не тільки в пусті будинки, а й у домоволодіння, де живуть люди, виселяючи останніх. По місту ходять зі списками та питають у сусідів, які з хат зараз порожні – формують маневровий фонд", - підкреслили в ОВА.

Читайте також: Керівні посади у школах на Луганщині загарбники віддають росіянам - ОВА

Як повідомляв Укрінформ, у тимчасово захопленому росіянами Рубіжному Луганської області місцеві жителі самостійно лагодять дахи та вікна, пошкоджені внаслідок влучань, у місті досі не відновлені електро- й водопостачання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-