Загарбники у Маріуполі знесли вже понад 50 тисяч квартир - Андрющенко

Загарбники у Маріуполі знесли вже понад 50 тисяч квартир - Андрющенко

Відео
Укрінформ
У Маріуполі загарбники масово зносять житлові будинки, вже знищено понад 50 тисяч квартир.

Про це у Телеграмі повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

"Чергові будинки по Бахчиванджи та Будівельників перетворено на будівельние сміття. Та сама історія з вул. Меотиди та Ломізова, що впритул до Азовсталі. Загалом станом на сьогодні окупанти вже знищили шляхом демонтажу (без бойових дій) понад 50 тисяч квартир маріупольців", - написав Андрющенко.

Читайте також: У деяких будинках Маріуполя після «ремонту» покрівлі квартири заливає дощ - радник мера

За його словами, натомість гауляйтери Донецької області обіцяють під час прискорення "відбудови Маріуполя" за два роки здати в експлуатацію 11 802 квартири. Тобто, лише 23%, або 1/5 від знищеного.

Радник міського голови наголосив, що у Маріуполі потребують негайного переселення не менш ніж 40 тисяч людей. Через системний демонтаж житла вони просто опиняються на вулиці.

Окрім того, в місті вже налічується 28 тис. цивільних окупантів, які мають десь жити. До кінця 2023 року їх кілкьість, за планами росіян, має збільшитись до 50-60 тисяч (без сімей), а загалом – до 100-120 тис. разом з родинами.

Читайте також: Маріупольські дитсадки та медзаклади – без опалення та вікон

Посадовець вважає, що для них і будуватимуть житло загарбники.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів. Маріуполь наразі без нормального постачання електрики, води, газу. Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів.

Фото: Stringer, Anadolu Agency

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-