Витрати щодо евакуації з деокупованих територій Півдня держава бере на себе - Верещук

Витрати щодо евакуації з деокупованих територій Півдня держава бере на себе - Верещук

Укрінформ
Добровільна евакуація з деокупованих територій Півдня України вже розпочинається, держава бере на себе всі пов'язані з цим витрати.

Про це на брифінгу у Миколаєві заявила віцепрем’єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, передає кореспондент Укрінформу.

«Добровільна евакуація з деокупованих територій Півдня України вже розпочинається, а держава бере на себе всі витрати та відповідальність, пов’язані з цим процесом. Тобто, йдеться про те, що кожен за бажанням може виїхати в більш безпечні регіони, а держава забезпечить їх доставку, проживання, медичне забезпечення і таке інше», - сказала урядовець.

За її словами, мешканці деокупованого Херсона, з якими вона розмовляла, висловили бажання евакуюватися, зокрема, йдеться про вразливі категорії громадян, які не можуть дати собі ради.

«Наше завдання - дійти до кожного, запропонувати їм виїхати через Миколаїв або Кривий Ріг у західні області. У нас є на це кошти, є розуміння і найголовніше – досвід... Бо ми вже це робили на Харківщині, Донеччині тощо», - сказала віцепрем’єр-міністр.

Читайте також: Зі звільненої Харківщини загалом евакуювали понад 23 тисячі людей - Верещук

Своєю чергою начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім зазначив, що в деокупованих населених пунктах області складають списки охочих евакуюватися.

У Миколаєві створено транзитний пункт, де люди можуть перебувати упродовж тижня перед виїздом. Звідти їх за бажанням відправляють у різні регіони України, де для них підготовлені місця для проживання.

Читайте також: Верещук закликає світ допомогти Україні з обігрівачами та генераторами

Як повідомлялося, раніше Верещук заявляла, що мешканці Херсонщини, які матимуть бажання евакуюватися, можуть виїхати у Хмельницьку, Закарпатську та Івано-Франківську області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-