Верещук закликає світ допомогти Україні з обігрівачами та генераторами

Верещук закликає світ допомогти Україні з обігрівачами та генераторами

Укрінформ
Віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук закликала міжнародну спільноту долучитися до забезпечення України обігрівачами та генераторами.

Про це Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій повідомляє у Телеграмі, передає Укрінформ.

За словами Верещук, населення щойно звільнених територій якнайшвидше потребує великої кількості генераторів. Допомога цими приладами людям зараз принципово важлива, як і кеш-підтримка та гуманітарна допомога. Генератори й обігрівачі дадуть змогу обладнати численні пункти обігріву, обігріти оселі, адмінбудівлі, лікарні.

Щоб прискорити доставку нагрівальних приладів, уряд цього тижня спростив їх ввезення з-за кордону. Імпортери звільняються від ввізного мита та ПДВ, нагадала урядовець.

Читайте також: До України з Литви прибула перша партія генераторів

"Ситуація безпрецедентна: такого масштабу одномоментної потреби в обігрівачах і генераторах ще не було у світі. Ми як влада зараз на постійному зв’язку з обласними військовими адміністраціями, знаємо, що саме та кому потрібно, і будемо допомагати. Також закликаємо долучатися міжнародників! Ми повинні разом перемогти холод!" – наголосила Верещук.

Як повідомляв Укрінформ, країни Східної Європи готуються знову відкрити центри прийому та поповнюють запаси продовольства в очікуванні можливої нової хвилі українських біженців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-