Зі звільненої Харківщини загалом евакуювали понад 23 тисячі людей - Верещук

Зі звільненої Харківщини загалом евакуювали понад 23 тисячі людей - Верещук

Укрінформ
З деокупованої території Харківської області загалом евакуювали понад 23 тисячі громадян.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ повідомила віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

"З Харківської області евакуйовано за період від деокупації понад 23 тисячі громадян, серед яких майже 2500 дітей і 452 маломобільні особи", - сказала Верещук.

Вона додала, що процес евакуації триває і з інших небезпечних регіонів, він є добровільним, завдання влади - дати людям вибір щодо можливості евакуюватися.

Крім того, Верещук анонсувала напрацювання законодавства щодо політики держави з розміщення та забезпечення переселенців у приймаючих регіонах.

Читайте також: На Харківщині поліція встановила особи вже понад 2200 загарбників

"Ми готуємо законодавче підгрунтя, щоб ті приймаючі регіони, які беруть на себе навантаження додаткове, на свої заклади, мали за що утримувати таких людей і мали юридичну основу, що їм можна приймати, і це не є на волонтерських засадах, а нормальна політика держави", - сказала Верещук.

Як повідомлялося, з вересня українські військові вигнали окупантів із 544 міст і сіл Харківської області. Станом на 25 жовтня, тимчасово окупованими залишалися 28 населених пунктів регіону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-