УВКБ ООН та Чернігівська ОДА посилюють співпрацю у відбудові і підтримці населення

УВКБ ООН та Чернігівська ОДА посилюють співпрацю у відбудові і підтримці населення

Укрінформ
УВКБ ООН, Агентство ООН у справах біженців та Чернігівська обласна державна адміністрація закріпили в меморандумі напрями співпраці, які вже тривають для підтримки жителів регіону.

Про підписання відповідного меморандуму повідомили в Агентстві ООН у справах біженців, передає Укрінформ.

Як зазначається, після повномасштабного вторгнення рф в Україну понад 150 тисяч жителів Чернігівщини мусили залишити свої домівки в пошуках безпеки. В області внаслідок обстрілів зруйновано або пошкоджено близько 4500 будинків та об’єктів інфраструктури.

Голова Чернігівської ОДА В’ячеслав Чаус наголосив на важливості співпраці з УВКБ ООН для відновлення Чернігівщини.

«Понад 9 тисяч зруйнованих будівель в області – це житло. А також знищені лікарні, школи, адмінбудівлі. На жаль, сьогодні Чернігівщина потерпає від дефіциту електроенергії через періодичні обстріли енергосистеми країни. Актуальним є питання розмінування, хоч на сьогодні вже знешкоджено майже 50 тис. вибухонебезпечних предметів. Та з мужністю українців і з потужною міжнародною підтримкою ми приречені на перемогу», - зазначив він.

Своєю чергою представниця УВКБ ООН в Україні Кароліна Ліндхольм Біллінг зауважила, що вражена мешканцями Чернігова та рішучістю влади оперативно перейти до відновлення та відбудови.

"Я знову висловлюю прихильність зобов’язанню УВКБ ООН підтримувати спільні зусилля, надаючи гуманітарну допомогу найбільш вразливим верствам населення, постраждалого від війни проти України", - сказала вона.

УВКБ ООН надає гуманітарну допомогу людям, які постраждали внаслідок воєнних дій. При цьому пріоритет надається особливо вразливим категоріям громадян, зокрема людям похилого віку, особам з обмеженими можливостями та сім’ям з маленькими дітьми. Окрім грошової допомоги та матеріалів для термінового ремонту пошкоджених будинків людям роздали такі необхідні речі, як матраци, ковдри, кухонні набори. Місцеві партнери УВКБ ООН у регіоні надавали юридичну та психосоціальну підтримку.

Читайте також: Міжнародні донори вже виплатили українцям на деокупованих територіях понад ₴65 мільйонів

У серпні програму УВКБ ООН розширили, включивши до неї ремонт пошкоджених будинків громадян, які належать до вразливих груп.

На сьогодні близько 30 тисяч осіб у Чернігівській області отримали допомогу від УВКБ ООН у сфері захисту, гуманітарної допомоги та через програми відновлення житла.

УВКБ ООН має намір надати допомогу із ремонтом житла 2 тисячам родин. Наразі організація надала гуманітарну допомогу більш ніж 3 мільйонам постраждалих від війни на всій території України.

Фото: УВКБ ООН / Валентин Кац

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-