На Донеччині відпрацювали алгоритм дій на випадок ядерного удару ворога

На Донеччині відпрацювали алгоритм дій на випадок ядерного удару ворога

Фото
Укрінформ
У Донецькій області відпрацювали алгоритм дій на випадок ядерного удару російських загарбників по регіону.

Про це повідомили у Донецькій ОВА, передає Укрінформ.

«Алгоритм дій на випадок ядерного удару по Донеччині відпрацювали сьогодні в онлайновому режимі під головуванням начальника Донецької обласної військової адміністрації Павла Кириленка», - йдеться у повідомленні.

За легендою навчань, росіяни застосували тактичну ядерну зброю проти одного з інфраструктурних об'єктів області.

Кириленко наголосив, що наразі всі профільні департаменти ОВА та місцевих адміністрацій, рятувальники, поліцейські та медики повинні чітко знати, як діяти в таких умовах, з урахуванням особливостей використаної зброї та погоди.

«Маємо бути готові до будь-якого розвитку подій, адже загнаний щур зі свого бункера може віддати навіть найбільш божевільний наказ. У такому випадку реагувати треба буде швидко і злагоджено: для цього і потрібні своєчасні навчання», - підкреслив голова ОВА.

В ОВА акцентували, що, якою б не була небезпека, хороша підготовка й чіткі злагоджені дії здатні максимально мінімізувати її наслідки.

Читайте також: Зеленський закликав учасників саміту G20 змусити рф відмовитися від погроз ядерною зброєю

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський у відеозверненні до учасників саміту G20 на Балі висловив відповідну пропозицію і серед 10 умов припинення війни в Україні назвав радіаційну і ядерну безпеку.

Донецька область наразі перебуває під постійними обстрілами з боку військ рф, у регіоні проблеми з енерго-, тепло- та водопостачанням.

З області, в якій на момент повномасштабного вторгнення проживало 1 млн 670 тис. осіб, виїхало понад 1,2 млн. До зими в регіоні має залишитися не більше 235 тис. осіб, задіяних у процесі оборони й підтримки роботи критичної інфраструктури.

Фото: Донецька ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-