У Маріуполі загарбники планують знести частину району біля Азовсталі

У Маріуполі загарбники планують знести частину району біля Азовсталі

Укрінформ
У тимчасово захопленому Маріуполі російські загарбники планують знести майже всю стару частину Лівобережного району біля металургійного комбінату "Азовсталь".

Про це повідомляє у Телеграмі радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

"Окупанти збираються знести повністю майже всю стару частину Лівобережного району, що наближена до Азовсталі", - написав Андрющенко.

Для наочності він окреслив на гугл-картах червоним квартали, які точно йдуть під повне знесення, помаранчевим - ті, по яких остаточне рішення не ухвалене. За словами Андрющенка, дорослій людині в нормальній фізичній формі знадобиться не менше 25-30 хвилин, щоб обійти позначені ділянки в середньому темпі. В прогулянковому - до 50 хвилин.

Читайте також: Загарбники втратили контроль над епідемічною ситуацією в Маріуполі - Андрющенко

"А тепер згадайте свою прогулянку будь-яким містом такої тривалості. Так ви легко оціните масштаби руйнувань та масштаби спроби сховати сліди власних злочинів", - зазначив радник міського голови.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів. Загарбники і їх поплічники не ремонтують пошкоджене житло, а зносять його, навіть якщо в деяких квартирах залишаються мешканці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-