На Дніпропетровщині без електрики до 300 тисяч абонентів

На Дніпропетровщині без електрики до 300 тисяч абонентів

Укрінформ
У Дніпропетровській області тривають аварійні відключення електроенергії. Без електрики до 300 тисяч абонентів.

Про це в Телеграмі повідомив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко, передає Укрінформ.

"Графіки відключень зараз не діють. Це означає, що знеструмлення може статися у будь-який час. На цю хвилину без електрики до 300 000 абонентів. Критична інфраструктура заживлена", - написав він.

Читайте також: Енергетики працювали всю ніч, більшості абонентів вже повернули світло - Зеленський

За його словами, енергосистема країни знесилена російськими ударами і не витримує навантаження. Відключення необхідні для того, щоб стабілізувати її та запобігти аваріям. Очільник ОВА закликав населення перейти в режим тотальної економії, а також тримати повними зарядні пристрої та мати напоготові ліхтарики і батарейки.

Своєю чергою начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул у Телеграмі повідомив, що у Кривому Розі енергетики, комунальники та аварійні бригади відновили енергопостачання без підключення зруйнованого внаслідок ракетного удару енергетичного об’єкта.

"Косо, важко, на тимчасових схемах та лініях, на генераторах, але повністю електрику, воду, тепло, рух тролейбусів та інше в Кривому Розі запустили без зруйнованого енергетичного об’єкта", – написав він.

Читайте також: На Харківщині відновили електропостачання для 800 тисяч споживачів

За словами Вілкула, роботи тривали всю ніч.

Він також додав, що віялові та аварійні відключення не скасовано.

Як повідомлялося, після російської атаки 15 листопада на об’єкти енергетичної системи України міністр енергетики Герман Галущенко провів екстрену селекторну нараду щодо ситуації в енергетичному секторі. Представники енергетичних компаній поінформували міністра про попередні оцінки наслідків російських обстрілів. Учасники наради зазначили, що вже розпочалися ремонтні та відновлювальні роботи на тих об’єктах, де це можливо. 15 листопада ворог випустив по Україні понад 90 ракет. Сили ППО збили 77, але є влучання – пошкоджено 15 об’єктів енергетичної інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-