На Херсонщині створили гуманітарний штаб

На Херсонщині створили гуманітарний штаб

Укрінформ
На Херсонщині створили гуманітарний штаб для координації волонтерів та міжнародних організацій.

Про це повідомив у Телеграмі начальник Херсонської обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич, передає Укрінформ.

«Створено гуманітарний штаб при ХОВА. Ми це робимо для координації волонтерів та міжнародних організацій у питаннях допомоги жителям деокупованої Херсонщини. Разом із місцевою владою ми складаємо перелік потреб жителів звільнених територій», - йдеться у повідомленні.

Як підкреслюється, це потрібно, аби люди отримували допомогу, якої вони дійсно потребують.

Зазначається, що ще триває розмінування звільнених територій Херсонщини, тому гуманітарний штаб напрацьовує альтернативні логістичні шляхи доставки гуманітарної допомоги. Роблять це спільно з правоохоронцями та органами держвлади. Головне – аби допомога доїхала до місця призначення безпечно.

Читайте також: Зеленський вручив ордени воїнам, які звільняли Херсонщину

Як зазначив Янушевич, життєдіяльність області має бути повноцінно забезпечена і для цього команда ХОВА приділяє максимум уваги безпековій, логістичній та гуманітарній складовій.

Він закликав усіх охочих долучитись до допомоги мешканцям звільнених територій Херсонщини.

Читайте також: росіяни замінували всі важливі об’єкти інфраструктури Херсонщини – Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, сусідні регіони допомагають відновлювати нормальне життя в деокупованому Херсоні, зокрема гуманітарний штаб Миколаєва вже направив до міста понад 25 тонн продуктових наборів, 26 палет із продуктами, 3 тонни засобів гігієни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-