росіяни замінували всі важливі об’єкти інфраструктури Херсонщини – Зеленський

росіяни замінували всі важливі об’єкти інфраструктури Херсонщини – Зеленський

Укрінформ
російські війська замінували абсолютно всі важливі об’єкти інфраструктури Херсону та Херсонської області.

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив у відеозверненні наприкінці 264-го дня повномасштабної війни, передає Укрінформ.

Глава держави зазначив: "Коли є український прапор, є цивілізованість. Є свобода. Є соціальне забезпечення. Є інфраструктура. Є безпека. Є кому дбати про людей. Є все те, що зникає і що руйнують, коли приходить окупант".

Читайте також: Зеленський про репарації: росії доведеться заплатити за скоєне

Водночас Зеленський наголосив, що російський прапор – це повне спустошення. За його словами, загарбники навмисно все знищили на українських територіях, які певний час тримали під своїм контролем.

"Немає ні електрики, ні звʼязку, ні інтернету, ні телебачення. Окупанти все знищили самі – спеціально. Оце їхня спецоперація. Напередодні зими російські окупанти зруйнували людям абсолютно всю критичну інфраструктуру. Абсолютно всі важливі обʼєкти в місті та області заміновані", – додав Президент.

Читайте також: Зеленський вручив ордени воїнам, які звільняли Херсонщину

Він підкреслив, що вигнання росії – це щастя для всіх. Зеленський запевнив, що таке щастя буде в усіх містах і громадах України, які російська федерація позбавила нормального життя і після 24 лютого 2022 року, і в 2014 році.

"Ми все повернемо. Повернемо нормальне життя. І знаємо, що мир для України стає ближчим. Для всієї нашої країни", – підсумував глава держави.

Читайте також: На Херсонщині під контролем поліції перебувають 182 населені пункти

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України упродовж минулого тижня деокупували 179 населених пунктів та понад 4,5 тисячі квадратних кілометрів на правому березі Дніпра. 11 листопада Президент Володимир Зеленський заявив, що Херсон повертається під контроль України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-