Данілов просить не поспішати з поверненням на деокуповану Херсонщину

Данілов просить не поспішати з поверненням на деокуповану Херсонщину

Укрінформ
Секретар РНБО Олексій Данілов закликає громадян не поспішати повертатися в деокуповані райони Херсонської області.

Відповідний заклик він висловив в ефірі телемарафону "Єдині новини", повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами Данілова, на деокупованій території Херсонщини є ризики для цивільного населення. Він уточнив, що на правому березі Дніпра впродовж тижня Сили оборони України звільнили 179 населених пунктів на більш як 4,5 тис. кв. км. "На кожному квадратному метрі треба провести дослідження, зрозуміти, що там немає вибухових пристроїв. Це складна робота. Аби зберегти життя нашого цивільного населення, є велике прохання не поспішати повертатися додому. Обов’язково повернуться всі, хто має бажання, але поки що треба невеликий час почекати", – зазначив секретар РНБО.

Він наголосив, що підступні російські війська перед відступом провели масштабні мінування. "Більше того, ми не виключаємо, що на цій території залишаються фугаси", – додав Данілов.

Читайте також: Величезна територія Херсонщини замінована росіянами — Данілов

Секретар РНБО запевнив, що всі відповідні служби працюють цілодобово, аби прискорити стабілізаційні процеси: "Як тільки ми розумітимемо, що там безпечна ситуація, цивільному населенню буде дозволено повертатися".

Як повідомляв Укрінформ, 11 листопада Президент Володимир Зеленський заявив, що Херсон повертається під контроль України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-