У Лисичанську росіяни роздають по 20 літрів питної води на людину раз на тиждень

У Лисичанську росіяни роздають по 20 літрів питної води на людину раз на тиждень

Укрінформ
У тимчасово захопленому росіянами Лисичанську загарбники розвозять жителям питну воду раз на тиждень – по 20 літрів на одну людину.

Як передає Укрінформ, про це Луганська обласна військова адміністрація повідомляє у Телеграмі.

У деяких районах Рубіжного, Лисичанська та Сєвєродонецька росіяни "похизувалися поверненням окремих комунальних послуг, однак у жодному із цих міст ані води, ані світла, ані газу не має навіть у половині будинків. Не усього одразу – а навіть якогось одного енергоресурсу. Не кажучи вже про опалення", - підкреслили в ОВА.

Так, у Лисичанську "місцева окупаційна влада наказала води і світла не чекати до весни – навчитися жити взимку без цих благ цивілізації, як і більшість росіян. Питну воду там розвозять раз на тиждень – по 20 л на особу. Пити чи митись – кожен обирає самостійно", - ідеться в повідомленні.

У Сєвєродонецьку, "напевно, скінчилися вцілілі квартири, бо пересічним громадянам обіцяють переселити їх в сусідні села, де знайдуться порожні хати", - підкреслюють в ОВА.

Читайте також: Випускників шкіл з «лнр» не допустять до російського держіспиту - Луганська ОВА

Як ідеться в повідомленні, на Луганщині припиняється видача "документів самопроголошених територіальних утворень, зокрема щодо участі у бойових діях. Командуванню 1-го та 2-го армійських корпусів Південного військового округу збройних сил рф надано розпорядження про централізоване переведення грошових розрахунків з особовим складом до фінансових установ та на банківські картки російської федерації. Військовослужбовцям цих підрозділів запропоновано продовжити службу на контрактній основі за російським законодавством. Разом з тим, ці особи висловлюють побоювання щодо ануляції документів та пільг, призначених фейковими республіками, в разі відмови від нового контракту".

Читайте також: У Лисичанську люди стоять в черзі за плівкою для вікон - Гайдай

Як повідомляв Укрінформ, голова Луганської ОВА Сергій Гайдай заявив, що Лисичанськ, Сєвєродонецьк та інші міста на тимчасово захоплених територіях Луганщини не готові до опалювального сезону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-