Міста на захоплених територіях Луганщини не готові до опалювального сезону – Гайдай

Міста на захоплених територіях Луганщини не готові до опалювального сезону – Гайдай

Укрінформ
Лисичанськ, Сєвєродонецьк та інші міста на тимчасово захоплених територіях Луганської області не змогли підготуватися до опалювального сезону.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай в ефірі всеукраїнського телемарафону єдиних новин, передає Укрінформ.

"Підготуватися повноцінно до опалювального сезону ці міста вже не зможуть ніяким чином. Всі обіцянки, які були від гауляйтерів, окупантів, так і залишилися обіцянками. Певні населені пункти, такі як Попасна, взагалі ніхто не збираються відновлювати. Десь там у деякі будинки попроводили або газ або електрику, але це все буде горіти, бо електрика тягнеться просто навпростець, по повітрю, без ніяких підстанцій. Тому, як тільки вдарить мороз, і люди почнуть підключати електричні обігрівачі, все почне горіти", - сказав Гайдай.

Голова ОВА також відзначив, що станом на ранок 12 листопада деокуповано 11 населених пунктів Луганщини: "Це невеличкі села, але для нас це все одно величезне досягнення, бо деокупація вже почалась".

Гайдай також розповів, що росіяни встигли підготувати масивні оборонні споруди на Луганщині. А в захоплених селах поблизу лінії фронту загарбники виселили місцеве населення та розмістилися в їхніх будинках. Куди саме люди пішли майже взимку – ворогу байдуже. На думку Гайдая, це робиться для того, щоб місцеві мешканці не могли повідомити ЗСУ про розташування та координати позицій ворога.

Водночас Гайдай наголосив: місцеві жителі все частіше чують відлуння з фронту, тобто ЗСУ наближаються.

Читайте також: На Луганщині з Сєвєродонецької лікарні росіяни вивезли все обладнання - ОВА

Як повідомляв Укрінформ, на тимчасово захоплених територіях Луганщини російські загарбники все частіше розміщують військових у школах та медичних закладах, водночас із Сєвєродонецької лікарні вони вивезли все обладнання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-