У Львові стартував всеукраїнський форум ОСББ

У Львові стартував всеукраїнський форум ОСББ

Фото
Укрінформ
У Львові на всеукраїнському форумі ОСББ обговорюють виклики для житлово-комунального господарства в умовах війни, зокрема, проходження опалювального сезону та відновлення житла на деокупованих територіях.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради, передає Укрінформ.

«Ми всі чудово розуміємо, що цей опалювальний сезон точно буде найскладніший в історії нашої незалежності. Ми як уряд, як держава підготували запаси всіх енергоносіїв, вони є в достатній кількості для сталого і безперебійного проходження опалювального сезону. Однак розуміємо, що наш ворог не спить, і фізична доставка цих послуг може бути порушена. Тому в кількох регіонах країни створять резервні комплекси з генераторів, мобільних котелень, пунктів обігріву, автомобілів, мобільних систем для очистки води. Віримо в краще, але готуємось до різних ситуацій», – зазначив в.о. міністра розвитку громад та територій України Василь Лозинський.

Заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк розповіла про те, як місто готувалося і продовжує готуватися до функціонування в умовах надзвичайної ситуації. Зокрема, про готовність подавати санітарний об’єм води при повній відсутності електропостачання, про облаштування в укриттях пунктів обігріву, про міську програму компенсації коштів на придбання генераторів тощо.

Участь у першій дискусії також взяли голова наглядової ради ДУ «Фонд енергоефективності» Юлія Сабатюк, керівник Фонду енергоефективності України Єгор Фаренюк, керівник проєкту «Підтримка національного Фонду енергоефективності та програми екологічних реформ (S2I) в Україні» Айке Майер.

Форум триватиме впродовж двох днів, 10-11 листопада, в офлайн та онлайн режимі.

Серед основних тем обговорення, окрім викликів житлово-комунального господарства в умовах війни в Україні та підготовки до опалювального сезону 22/23, відбудова спільного майна та огляд змін законодавства.

Читайте також: Україна отримає від ЄС €5 мільйонів на програму з відновлення будинків

Захід реалізується за підтримки уряду Німеччини в межах проєктів «Енергоефективний район міста Львова» та «Підтримка національного Фонду енергоефективності та програми екологічних реформ S2I в Україні», що виконується німецькою урядовою компанією GIZ.

Фото: пресслужба Львівської міської ради

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-