На українсько-румунському кордоні запрацював пункт пропуску для автомобілів

На українсько-румунському кордоні запрацював пункт пропуску для автомобілів

Відео
Укрінформ
На українсько-румунському кордоні в межах ділянки Чернівецької області у четвер розпочав діяти автомобільний пункт пропуску "Красноїльськ".

Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Уперше з часу відновлення незалежності України відбувається відкриття новозбудованого пункту пропуску (ПП) через державний кордон: на українсько-румунському державному кордоні в межах ділянки Чернівецької області відсьогодні починає роботу автомобільний пункт пропуску "Красноїльськ", - зазначив він.

Тимошенко пояснив, що початок роботи цього ПП полегшить перетин кордону для громадян України та дасть змогу створити додаткові робочі місця, а також створить можливість розвантажити єдиний на Буковині ПП на кордоні з Румунією – Порубне, де, за його словами, черга з вантажівок інколи могла сягати десятків кілометрів.

Заступник очільника ОП розповів, що «Красноїльськ» зможе на добу пропускати 2000 громадян, 10 автобусів та 490 автомобілів, а згодом стане повноцінним вантажним пунктом пропуску.

Він уточнив, що питання щодо створення необхідних інфраструктурних умов для автомобільного сполучення, у тому числі вантажного, понад 3,5 т, вже обговорюється із румунськими колегами.

Також у відкритті нового пропускного пункту взяли участь Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль та Прем'єр-міністр Румунії Ніколає Чуке..

Про це глава уряду написав у Телеграмі, повідомляє Укрінформ.

«Відсьогодні на українсько-румунському кордоні працює новий пункт пропуску «Красноїльськ — Вікову де Сус». Відкрили його спільно з Прем'єр-міністром Румунії Ніколає Чуку», - написав Шмигаль.

За його словами, після 24 лютого західний напрямок став ключовим для України. Тому розширення його пропускної здатності є одним із пріоритетних завдань для уряду.

«Розвиток прикордонної інфраструктури дає нам змогу наростити експорт до ЄС, збільшити обсяги допомоги та інтенсивність економічної співпраці з партнерами», - підкреслив прем’єр.

Шмигаль зазначив, що влада на цьому не зупиняється та планує разом запустити й інші пункти пропуску з Румунією.

Читайте також: На румунсько-українському кордоні відкриють ще один пункт пропуску

Як повідомляв Укрінформ, АТ «Укрзалізниця» здійснило перший пробний заїзд на відновленій ділянці Рахів-Ділове-Валя-Вішеулуй (Румунія). Незабаром маршрут функціонуватиме у повноцінному режимі.

Перше фото: Телеграм Кирила Тимошенка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-