На румунсько-українському кордоні відкриють ще один пункт пропуску

На румунсько-українському кордоні відкриють ще один пункт пропуску

Фото
Укрінформ
Прем'єр-міністр Румунії Ніколає Чуке у четвер, 10 листопада, вирушить до Вікову-де-Сус, повіт Сучава, де разом із Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем візьме участь у відкритті нового пункту пропуску з Україною «Вікову-де-Сус-Красноїльськ».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Romania Journal.

«Ми матимемо зустріч із Прем’єр-міністром України, і весь захід складатиметься як із урочистого відкриття пункту пропуску, так і з двосторонньої зустрічі, під час якої ми обговоримо питання, пов’язані з ситуацією з безпекою, а також заходи підтримки, якими наша країна підтримує український уряд», – сказав Чуке.

Відкриття ще одного КПВВ на румунсько-українському кордоні відбудеться 10 листопада.

За даними румунського уряду, на тлі агресії рф в Україні на спільних кордонах Румунії та України реєструється величезний потік товарів і мандрівників, що створює блокади на шляху в'їзду до Румунії.

Читайте також: Румунія і надалі підтримуватиме Україну в протидії збройній агресії рф – посол

Новий пункт пропуску та нову прикордонну митницю Вікову-де-Сус (Румунія) – Красноїльськ (Україна) буде відкрито для легкових автомобілів і порожніх вантажівок.

Держприкордонслужба заявила про готовність розпочати пропускні операції через українсько-румунський кордон у новому пункті «Красноїльськ».

Як повідомляє ДПСУ, визначено цілодобовий режим роботи та передбачено 6 смуг руху для оформлення транспортних засобів й окрема смуга руху для пішоходів. 

Зазначається, що відкриття «Красноїльська» розвантажить єдиний у Чернівецькій області пункт пропуску на українсько-румунському кордоні «Порубне – Сірет».

Як повідомляв Укрінформ, «Укрзалізниця» здійснила перший пробний заїзд на відновленій ділянці Рахів-Ділове-Валя-Вішеулуй (Румунія). Незабаром маршрут функціонуватиме у повноцінному режимі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-