На Харківщині суд арештував корпоративні права двох росіян та білоруського підприємства

На Харківщині суд арештував корпоративні права двох росіян та білоруського підприємства

Укрінформ
Суд прийняв рішення заарештувати корпоративні права двох громадян російської федерації та білоруського товариства з обмеженою відповідальністю, які є засновниками підприємств на території Харкова та області.

Як передає Укрінформ, про це Харківська обласна прокуратура повідомляє у Фейсбуці.

«Київський районний суд м. Харкова задовольнив клопотання прокурора Харківської обласної прокуратури та наклав арешт на корпоративні права громадян рф та юридичної особи з республіки білорусь на загальну суму близько 2,5 млн гривень», — ідеться в повідомленні.

За даними слідства, єдиним засновником товариства з обмеженою відповідальністю в селі Циркуни є громадянин російської федерації з Ростовської області. У грошовому еквіваленті його стовідсоткова частка у статутному капіталі дорівнює мільйону гривень.

Інший громадянин рф є єдиним засновником товариства з обмеженою відповідальністю в селищі Пісочин. За даними прокуратури, вклад росіянина сягає 700 тисяч гривень.

Білоруський «слід» прокурори виявили в одному підприємств, розташованому на проспекті Науки в Харкові. Встановлено, що єдиним засновником згаданої фірми є товариство з обмеженою відповідальністю з Мінська. Статутна частка в капіталі становить близько 720 тисяч гривень.

Читайте також: У Дніпрі суд арештував майно російського підприємства на понад ₴60 мільйонів

Росіяни та білоруське ТОВ отримують прибуток від господарської діяльності в Україні, сплачуючи податки до державних бюджетів своїх країн.

«Також існує значний ризик прийняття рішень керівництвом щодо подальшого забезпечення на території України провадження господарської діяльності у взаємодії з рф та рб», — додали у прокуратурі.

Досудове розслідування здійснюється у трьох кримінальних провадженнях за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).

Триває передача майна в управління Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Як повідомляв Укрінформ, Бюро економічної безпеки арештувало товарні знаки, що належать кіпрській компанії, пов’язаній з російським олігархом. Загальна вартість становить понад 2 мільярди гривень. Знаки суд передав АРМА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-