На Харківщині настоятеля храму викрили у співпраці з ворогом

На Харківщині настоятеля храму викрили у співпраці з ворогом

Укрінформ
У Харківській області Служба безпеки України викрила на співпраці з російськими загарбниками настоятеля одного з храмів УПЦ московського патріархату.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

«Служба безпеки викрила ще одного поплічника кремля під час стабілізаційних заходів у звільнених районах на сході нашої держави. Ним виявися настоятель одного із храмів УПЦ московського патріархату у Харківській області», — ідеться в повідомленні.

За даними слідства, під час тимчасового захоплення Куп’янського району фігурант закликав місцеву релігійну громаду підтримати загарбників. У своїх «проповідях» зловмисник виправдовував злочини агресора у війні проти України.

Встановлено, що настоятель усіляко сприяв поширенню загарбницького режиму в захопленій частині регіону, особисто контактуючи для цього з місцевим гауляйтером Віталієм Ганчевим, з яким погоджував свої дії щодо використання церкви для залучення громадян до лав ворога та дискредитації Сил оборони України.

Для проведення підривної діяльності представник УПЦ МП залучив прихожанку з одного з місцевих селищ. Жінка допомагала йому розповсюджувати прокремлівську пропаганду на території громади.

Читайте також: Назвав Україну «малороссией»: на Вінниччині оголосили підозру очільнику єпархії упц мп

Як додали в Офісі генерального прокурора, разом зловмисники надіслали «благодарение» для так званого голови «военно-гражданской администрации Харьковской области». У листі підозрювані дякували російським військовим за «добробут і допомогу».

Згідно з інформацією СБУ, під час визволення району клірик зі своєю спільницею втекли до російськї федерації, де намагаються переховуватися від правосуддя.

Обом фігурантам повідомлено про підозри за ч. 1 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України) Кримінального кодексу України. Зловмисники оголошені в розшук.

Як повідомляв Укрінформ, станом на кінець жовтня серед священнослужителів УПЦ (МП) Служба безпеки України виявила понад 30 агентів та коригувальників ворожого вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-