У Львові військовому провели надскладну операцію на паралізованій нозі

У Львові військовому провели надскладну операцію на паралізованій нозі

Фото
Укрінформ
У Львові хірурги пересадили нерв захиснику, аби повернути йому можливість ходити. П'ять місяців через поранення кінцівка була паралізована. Складну реконструктивну операцію виконали у Національному реабілітаційному центрі “Незламні”.

Про це Укрінформу повідомила пресслужба Першого медоб’єднання Львова.

«Хірурги Національного реабілітаційного центру «Незламні» провели складну реконструктивну операцію – аутотрансплантацію. Вони взяли по нерву з обох гомілок захисника та вшили їх на місце розірваного в ділянці стегна. Уже наступного дня Олексій відчув нервове посмикування в нозі. Це дуже хороший знак - регенерація почалася», - розповіли в лікарні.

У медзакладі повідомили, що 25-річний Олексій Свинар – родом з Харкова. Разом із батьком він пішов добровольцем на війну вже наступного дня після повномасштабного вторгнення. Служив на Ізюмському напрямку. 7 червня поблизу Краснопілля Олексій потрапив під артобстріл.

Уламки влучили йому в ліву ногу: вразили стегнову кістку, вирвали частину тканин стегна та сідничний нерв, який відповідає за рухомість ноги. Кінцівку паралізувало.

Чоловіку, аби врятувати ногу, провели 9 операцій в лікарні Краматорська, Дніпра та Тернополя. Однак жодна із них не давала можливість ходити. Нозі був потрібен нерв, тому єдиним виходом стала аутотрансплантація.

У Львові військовому провели надскладну операцію – аутотрансплантацію нерва / Фото: пресслужба Першого медоб'єднання Львова

«Захисник сподівається, що вже скоро буде ходити, адже планує повертатися на фронт. Однак лікарі поки не дозволяють йому рухати кінцівкою. Рани мають загоїтися. Потім на Олексія чекає тривала реабілітація, яку він теж отримає у Центрі “Незламні”», - додали у пресслужбі.

Читайте також: У Львові встановили перший біонічний протез руки

Як повідомляв Укрінформ, у Львові відкрили Національний реабілітаційний центр «Незламні». За рік тут робитимуть 10 тисяч операцій та зможуть допомогти понад 50 тисячам українців, які постраждали від війни. У планах побудувати два нові корпуси – реабілітаційний та хірургічний. Загальна сума проєкту - 77 млн євро. Планується, що повноцінно Центр почне функціонувати за два роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-