У Маріуполі на стовпах з'явилися прапорці із символікою полку «Азов»

У Маріуполі на стовпах з'явилися прапорці із символікою полку «Азов»

Фото
Укрінформ
У тимчасово захопленому Маріуполі учасники спротиву на стовпах закріпили жовто-блакитні прапорці із символікою полку "Азов", на яких написано "Громадянський корпус".

Як повідомляє Укрінформ, відповідні фотографії оприлюднив у Телеграмі радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко.

"На згадку про Героїв, яких із нами немає. Героям слава! Смерть ворогам!" - написав він під фото.

Як повідомлялося, агресія росії викликала в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів. Бійці полку "Азов" понад 80 днів утримували оборону Маріуполя від російських загарбників.

Мешканці міста зараз чинять опір "владі" – поширюють наклейки та листівки з українською символікою.

На День Незалежності України, 24 серпня, рух спротиву підняв у тимчасово захопленому росіянами Маріуполі прапор України.

Читайте також: У кримських містах з'явилися нові символи українського спротиву

Останнім часом у Маріуполі символом спротиву стала українська літера "Ї", яку малюють у різних місцях міста. Загарбники оголосили полювання на Групу спротиву після масової появи літери "Ї". Також учасники спротиву розклеїли по місту паперові листівки з написом «Маріуполь – Україна».

У вересні в Інтернеті з'явилося відео, як у центрі вечірнього Маріуполя люди заспівали Гімн України.

У жовтні з флагштоків на майдані Свободи у Маріуполі невідомі українські патріоти зірвали вивішені загарбниками прапори росії.

Читайте також: У Херсоні загарбники не можуть знайти охочих вступати до «тероборони»

Учасники спротиву у Маріуполі часто фотографуються з розгорнутим Державним прапором України на тлі зруйнованих російськими варварами будинків та мостів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-