У Житомирі після обстрілів неможливо відновити роботу деяких підстанцій - мер

У Житомирі після обстрілів неможливо відновити роботу деяких підстанцій - мер

Укрінформ
У Житомирі наразі неможливо відновити роботу деяких підстанцій, що зазнали пошкоджень після ракетних ударів по енергетичному об’єкті.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» розповів міський голова Житомира Сергій Сухомлин, передає Укрінформ.

«Роботу деяких підстанцій за такий час неможливо відновити, бо йдеться про обладнання, яке треба замовляти, і дуже довго чекати виробництва. Але Житомир живе. Ми скоротили випуск електротранспорту в три рази. Освітлення в місті вмикаємо тільки на 30% від потужності, тобто в принципі працює кожен третій ліхтар. Ми з обленерго чітко регулюємо вечірні і ранкові піки. Наприклад, подачу води на очисні споруди ми в денний час скорочуємо для того, щоб зменшити енергоспоживання і запускаємо після того, як минають піки. Це ніяк не впливає на подачу води в місті», - зазначив Сухомлин.

За його словами, частина промислових підприємств міста, які споживають багато електроенергії, перейшли на роботу в нічний час та у вихідні. Окрім того, в різних районах Житомира світло вимикають за графіком по декілька годин.

Читайте також: Тимошенко розповів, як триває відбудова на деокупованих територіях України

«Ми на позачерговій сесії (міської ради – ред.) виділили кошти на закупівлю генераторів великої потужності для того, щоб забезпечити роботу водоканалу і теплокомуненерго. У разі критичної ситуації, коли деякий час може не бути електроенергії в місті, ці підприємства зможуть подавати воду і тепло в будинки житомирян. Звісно, не цілодобово, а 5-8 годин на добу», - додав міський голова.

У разі надзвичайної ситуації школи і дитсадки міста працюватимуть як пункти обігріву. У Житомирі планують облаштувати 36 таких пунктів, кожен із яких забезпечать генератором.

Читайте також: Зеленський: Витерпіти російський енерготерор – це зараз наше національне завдання

Як повідомляв Укрінформ, 18 жовтня російські війська трьома ракетами здійснили удар по об’єкту енергозабезпечення в Житомирі. У результаті цього 11 населених пунктів області залишилися без світла. Внаслідок обстрілу постраждали двоє мирних жителів, одну людину госпіталізували.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-