Тимошенко розповів, як триває відбудова на деокупованих територіях України

Тимошенко розповів, як триває відбудова на деокупованих територіях України

Відео
Укрінформ
Відновлюється життя та відбудовуються деокуповані території Харківщини, Київщини, Сумщини, Чернігівщини.

Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко на брифінгу щодо відновлення інфраструктури звільнених від загарбників територій, передає Укрінформ.

“Працівники екстрених, спеціальних та комунальних служб працюють цілодобово. У низці областей тривають заходи з усунення наслідків масованих терористичних атак росії по енергетичних об’єктах України. Весь тиждень тривали і ще триватимуть тимчасові стабілізаційні відключення електроенергії. Такі обмеження споживання необхідні для зменшення навантаження на мережі та уникнення в майбутньому повторних аварій”, - сказав Тимошенко.

Він зазначив, що минулої доби Запорізьку область обстріляли 63 рази, з них 45 разів били по об’єктах цивільної інфраструктури у 16 населених пунктах. Вже є 13 повідомлень про руйнування.

Минулої доби російські війська масовано обстрілювали Покровськ Донецької області з реактивної системи залпового вогню «Смерч», пошкоджені школа, 6 транспортних засобів, десятки приватних будинків. Загинула 1 цивільна людина та ще 6 отримали поранення.

Як зазначив Тимошенко, вночі ворог вчергове обстріляв і Миколаїв. Ракетами С-300 поцілили в Корабельний район міста, зруйноване складське приміщення, пошкоджені адміністративна будівля та автівки, які стояли поруч.

Крім цього, обстрілів зазнав Нікопольський район Дніпропетровщини. У Червоногригорівській громаді пошкоджені житлові будинки, автівки, газопровід та лінія електропередач. На щастя, без постраждалих.

Потерпала від ворожих обстрілів і Сумщина. 15 обстрілів прикордонних населених пунктів та місцевості, під час яких зафіксовані 162 прильоти. Пошкоджено сільськогосподарську техніку та зібраний врожай. Без жертв.

Читайте також: На Харківщині облаштували переправу в обхід зруйнованого мосту в Ізюмі

“Доки росіяни вбивають та руйнують, в Харківській області тривають деокупаційні заходи на звільнених територіях: у 301 деокупованому населеному пункті відновлено електропостачання; у 323 - відновлено газопостачання; у 442 населених пунктах відновлено водопостачання; 217 населених пунктів вже мають мобільний зв’язок. Також на деокупованій Харківщині відновили роботу 16 відділень поліції, 110 фельдшерських пунктів та 64 відділення «Укрпошти». Аптеки та супермаркети «АТБ» і «Посад» видають готівку мешканцям на касах. Досягнуто домовленості з Приватбанком щодо обслуговування банківських карток за допомогою виїзних терміналів”, - доповів заступник керівника ОП.

За його словами, тривають заходи з проходження опалювального сезону для критично важливої інфраструктури. Вже у 86% об’єктів соціальної сфери підключене опалення. Продовжується робота над тим, щоб якомога більше громадян у звільнених населених пунктах мали опалення в своїх будинках.

Водночас громадян закликають не залишатися на територіях, біля яких тривають бойові дії — у таких випадках краще евакуйовуватися.

Читайте також: На Миколаївщині росіяни зруйнували вже більш ніж вісім тисяч об'єктів – ОП

На інших деокупованих територіях також тривають оперативно-відновлювальні роботи.

За інформацією Тимошенка у Стоянці, Київської області, цього тижня відновили роботу мосту на трасі Київ – Чоп. Цей міст по Житомирській трасі став перешкодою для загарбників під час наступу на Київ у лютому. Після деокупації менш ніж за два місяці на залишках старих конструкцій відновили лівий проїзд мосту. Вже у травні відновили рух трасою для вантажного автотранспорту та розпочали капітальну відбудову правої частини зруйнованого мосту. Тепер міст повноцінно запрацював.

На Житомирщині із 2832 зруйнованих об’єктів уже вдалося відновити 1319. Це і заклади освіти, культури, адміністративні будівлі, заклади охорони здоров’я, житлові багатоквартирні та приватні будинки.

Читайте також: Тимошенко обговорив із головою Представництва ЮНІСЕФ підтримку українців під час війни

У Сумській області зруйновано 4084 об’єкти, зокрема 2235 приватних та 350 багатоквартирних будинків, 139 об’єктів життєзабезпечення. Але станом на зараз вже вдалося відновити 188 багатоквартирних та 552 приватних будинки, 50 об’єктів ЖКГ. Активно ремонтуються зовнішні та внутрішні інженерні мережі та системи, зокрема тепло – газопостачання, водопостачання, водовідведення, опалення, електричні мережі.

На Чернігівщині вже відновлено 1711 об’єктів: 803 багатоповерхівки, 761 приватний будинок, 42 школи, 36 закладів охорони здоров’я, 18 об’єктів ЖКГ, 6 адмінбудівель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-