СБУ ідентифікувала чотирьох правоохоронців-колаборантів на Запоріжжі

СБУ ідентифікувала чотирьох правоохоронців-колаборантів на Запоріжжі

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України ідентифікувала нових колаборантів, які вступили до “мвд рф” у Запорізькій області і проводять масові репресії.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

“У ході комплексних заходів встановлено особи ще чотирьох ворожих поплічників, які вступили до створеного окупантами “главного управления мвд по Запорожской области”, - йдеться у повідомленні.

Серед них троє колишніх посадовців, які були звільнені з правоохоронних органів України за “кришування” наркоугруповань і систематичне хабарництво.

Встановлено, що у лавах псевдоутворення вони виконують каральні завдання агресорів з придушення опору та залякування жителів тимчасово захопленої територій регіону. Для цього зловмисники використовують масові репресії, переслідування і незаконні затримання громадян, зокрема учасників руху спротиву.

До потерпілих вони застосовують психологічний тиск, насильство, погрози, вбивства. Зафіксовано факти викрадення і катування людей.

Читайте також: ​СБУ затримала колаборанта, який допомагав ворогу захоплювати підприємства у Куп’янську

Крім того, під виглядом незаконних обшуків колаборанти розграбовують помешкання, викрадають гроші, побутову техніку тощо.

Також вони беруть участь у захопленні місцевих підприємств, які відмовляються співпрацювати з росіянами.

Задокументовано факти обкладання даниною власників агропідприємств. За різні суми зловмисники обіцяють фермерам не перешкоджати їм у господарській діяльності, а в разі незгоди погрожують насильством та знищенням майна.

У результаті слідчо-оперативних дій співробітники СБУ зібрали беззаперечні докази злочинних дій колаборантів, встановили місця їхнього перебування та маршрути переміщення.

Читайте також: Керівнику Херсонського «морпорту рф» оголосили підозру - допомагав переправляти боєприпаси

Слідчі СБУ повідомили всім фігурантам про підозру за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Це так звані заступник начальника “Розовского РОВД”; начальник карного розшуку “Каменско-Днепровского районного отдела милиции”; оперуповноважений “Токмацкого районного отдела милиции”; працівник “Днепрорудненского районного отдела милиции”.

Як повідомляв Укрінформ, Державне бюро розслідувань з початку повномасштабного вторгнення російської федерації розслідує вже тисячу проваджень щодо зрадників та колаборантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-