росіяни за добу обстріляли вісім областей, на Херсонщині точаться бої - зведення ОВА

росіяни за добу обстріляли вісім областей, на Херсонщині точаться бої - зведення ОВА

Укрінформ
Армія російської федерації за добу здійснила обстріли восьми областей України.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію у регіонах України станом на 9:00 четверга, 3 листопада.

росіяни завдали ударів по передмістю Запоріжжя. За попередньою інформацією, постраждалих та значних наслідків немає. Інформація уточнюється.

У Сумській області сьогодні зранку ворог здійснив мінометний обстріл Краснопільської територіальної громади (сім ударів). Без наслідків. Детальна інформація уточнюється.

Вчора війська рф сім разів обстріляли прикордоння, випустили по громадах Сумщини понад 140 різних снарядів та мін. Під вогнем були Шалигинська, Есманська, Миропільська, Великописарівська, Юнаківська та Середино-Будська громади.

Читайте також: Запорізька АЕС через ворожі обстріли повністю знеструмлена

У Дніпропетровській області вночі у Кривому Розі росіяни поцілили по об’єктах енергетичної та водної інфраструктури. Є руйнування. Тривають відновлювальні роботи. У Павлограді є влучання у промислове підприємство.

У Нікопольському районі ворог обстріляв Марганецьку та Нікопольську громади. У Нікополі пошкоджені кілька житлових будинків, коледж, автозаправка, низка приватних підприємств. У Марганецькій громаді без світла опинились понад тисяча родин.

Над Нікопольським районом уночі сили протиповітряної оборони збили чотири ворожі дрони-камікадзе.

Вчора ввечері ворог завдав удару трьома ракетами, попередньо, із ЗРК С-300, по Харкову. У Київському районі міста одна ракета пошкодила господарську будівлю і тролейбус, решта ракет влучили у землю. Постраждалих немає.

Читайте також: Південь: ЗСУ знищили чотири склади з боєприпасами загарбників

Минулої доби російські агресори обстрілювали населення прилеглих до лінії зіткнення та кордону з рф територій Харківщини - міста Куп'янськ, Вовчанськ, смт Дворічна та інші населені пункти Куп'янського, Харківського та Чугуївського районів. Пошкоджені житлові будинки, громадські споруди, спалахували пожежі.

За даними обласного Центру екстреної медичної допомоги, минулої доби у Куп'янську під обстрілом загинула 82-річна жінка. У Куп'янському районі одна людина госпіталізована з пораненнями. У Чугуївському районі зазнали поранень п'ятеро людей.

Вчора біля села Олександрівка Богодухівського району у полі на міну наїхав комбайн. 37-річний комбайнер госпіталізований з пораненнями. Біля села Гракове Чугуївського району на міні підірвався трактор. 45-річний тракторист загинув.

У Луганській області росіяни не полишають спроб контратакувати ті ділянки фронту, звідки їх відсунули Збройні сили України. Так, минулої доби ворог намагався наступати поблизу Макіївки, Невського і Білогорівки. Ударів з боку росіян зазнало село Невське.

Крім того, вчора війська рф обстріляли територію в районах Греківки, Надії, Площанки і Суходола. Вони очікують наступу ЗСУ на Сватове, тому останнім часом використовують так званий "живий щит", прикриваючись цивільним населенням.

Читайте також: Навколо Києва посилюють систему оборонних рубежів

Підрозділи росіян розміщуються на Луганщині на підприємствах та у навчальних закладах.

Авіація Сил оборони України минулої доби завдала по ворогу на Луганщині 21 удар. Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони уразили 5 районів зосередження живої сили, два склади боєприпасів і тр інші важливі об'єкти.

У Донецькій області вночі росіяни вели обстріли Мар'їнської, Очеретинської, Торецької громад. Ворог не припиняє обстріли Торського та Зарічного Лиманської громади. Також уночі були обстріли поблизу Яковлівки, Бахмутського і Парасковіївки..

На звільнених від росіян територіях продовжується розмінування, відновлюється електропостачання, жителям видають буржуйки.

За минулу добу на Донеччині чотири людини загинули і п'ятеро дістали поранення. Евакуація населення триває.

У Миколаївській области сьогодні зранку обстрілів зазнали околиці Інгульської громади. Постраждалих та руйнувань немає.

Вчора ввечері були зафіксовані обстріли Широківської громади, зруйновано один житловий будинок. Без постраждалих.

Читайте також: В Україні судитимуть чеченських командирів, які організували вторгнення на Київщину

Тривають обстріли території та населених пунктів Березнегуватської громади. Інформація про постраждалих і пошкодження уточнюється.

У Херсонській області тривають бойові дії. За інформацією оперативного командування "Південь", загарбники ведуть оборону і намагаються утримувати зайняті рубежі, проводять повітряну розвідку безпілотниками-шпигунами у Бериславському і Херсонському районах.

російська армія продовжує завдавати ракетних та артилерійських ударів по населених пунктах Бериславського району. По нещодавно звільненій Трифонівці протягом дня росіяни випустили 20 реактивних снарядів із систем залпового вогню "Град".

Триває так звана "евакуація" місцевих жителів з тимчасово захоплених територій Херсонської області. 6-7 листопада у Каховському районі відбудеться примусова евакуація населення, заявляють загарбники і закликають людей негайно залишити населені пункти через високий рівень воєнної загрози.

росіяни тимчасово заборонили рух цивільних транспортних засобів через Дніпро. Заборону вони пов’язали із завершенням евакуації з правого берега Дніпра, а також із "посиленням військової небезпеки та підвищенням загроз мирному населенню".

Читайте також: Британія передала зимове спорядження для 9000 українських військових

У місцевих телеграм-каналах повідомляють, що військові рф підривають вежі зв’язку, зокрема у Бериславі, Токарівці, Іванівці.

Відносно спокійно, без обстрілів ніч минула в інших регіонах України.

Фото: Поліція Харківщини

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-