У Києві та семи областях запровадили графіки погодинних відключень світла

У Києві та семи областях запровадили графіки погодинних відключень світла

Укрінформ
В Україні у середу, 2 листопада, з 6-ї години ранку введено в дію графіки погодинних відключень електропостачання (ГПВ).

Як передає Укрінформ, про це Укренерго повідомляє у Телеграмі.

Диспетчерський центр НЕК "Укренерго" надав операторам розподільчих мереж (обленерго) обсяги для обмеження електропостачання саме в форматі ГПВ для споживачів у Центральному (Київ, Київська, Чернігівська, Черкаська та Житомирська області) та Північному (Сумська, Харківська та Полтавська області) регіонах України.

Читайте також: Голова Київської ОВА закликає тотально заощаджувати електроенергію

Як нагадали в Укренерго, графіки погодинних відключень передбачають, що певні групи споживачів будуть обмежувати щодня, але за певним розкладом, складеним операторами розподільчих мереж для кожної області. Графіки відключення саме в цьому форматі вже мали бути розроблені та оприлюднені обленерго заздалегідь.

Обмеження споживання необхідні, щоб зменшити навантаження на мережі, забезпечити стале балансування енергосистеми та уникнути повторних аварій після того, як електромережі були ушкоджені ракетними обстрілами та атаками дронів росіян.

Такі заходи дають можливість енергетикам якомога швидше відновити ушкоджені енергооб’єкти, балансувати систему та забезпечувати енергоживленням всіх споживачів.

Графіки можна знайти на сайтах розподільчих компаній (обленерго). Посилання на сайти обленерго тут і тут.

Як повідомляв Укрінформ, 1 листопада Укренерго обмежувало електропостачання у Києві та семи областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-