Пам’ятник Суворову в Ізмаїлі перенесуть до музею

Пам’ятник Суворову в Ізмаїлі перенесуть до музею

Укрінформ
Ізмаїльська міськрада ухвалила рішення про перенесення пам’ятника російському полководцю Олександру Суворову. Дозвіл на прибрання монумента з міського суспільного простору надав міській владі Кабмін.

Про це повідомили у міськраді кореспондентові Укрінформу.

«За рішення про перенесення пам’ятника Cуворову з міського суспільного простору проголосували 27 депутатів, в тому числі міський голова Андрій Абрамченко, три члени міськради, що представляли в міськраді заборонену ОПЗЖ, утримались, ще один депутат від цієї політсили проголосував проти», - зазначили у міськраді.

Згідно з ухваленим рішенням, управлінню культури й туризму Ізмаїльської міськради належить підготувати пакет документів для забезпечення процедури перенесення пам'ятника до одного з музеїв, зокрема замовити розробку науково-проєктної документації.

Читайте також: Заява путіна про пам’ятник Катерині II в Одесі підштовхує до рішучіших дій - Братчук

Депутатській комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку міста доручено винести сформований пакет документів на розгляд міськради з подальшим направленням до Міністерства культури та інформаційної політики для отримання відповідного акта Кабінету Міністрів України.

Як повідомлялося, у травні пам'ятник Суворову в Ізмаїлі місцеві жителі вкотре облили червоною фарбою, а також влаштували інсталяцію під гаслом: «руzzкий военный, бери и уходи». Інсталяція з облитих фарбою побутових предметів: пральної машини, електробойлера, унітаза, телевізора, жалюзі та магнітоли - символізувала пролиту загарбниками кров українців.

Фото з uk.m.wikipedia.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-